24 Catweazle

Het leven hier in België staat volkomen stil. We zijn totaal onthand. En we hebben alles bij ons, hè. Vroeger hadden we niks, maar nu heeft iedereen een telefoon en een iPad mee. Dat zijn er al acht en dan nog een klein laptopje, maakt negen apparaten die alles bieden, maar ook stroom vragen en af en toe aan de beademing moeten. En er is hier geen wifi, wat betekent dat we niet lekker lui liggen te lezen over de avonturen van anderen, maar dat we helemaal op ons eigen leven zijn aangewezen, wanneer we wat zouden willen beleven. Ja, in de kantine is wifi. Kijk maar, daar zitten zeven mensen aan zeven tafeltjes in alle eenzaamheid naar hun schermpjes te kijken, zonder koffie of bier, want het water is uitgevallen. Alsof je dat zou willen. Je komt ze ook lopend tegen, turend op hun schermpjes, in plaats van te genieten van de rijke en overdadige natuur (bomen). Qua stroom is er één broodje in de tent, maar daar zit een koelkast, een kookplaatje, een waterkoker, een melkschuimer en een lamp op aangesloten, dus kom dan maar eens aanzetten met je dode iPhone. Gelukkig heb ik als goede voorbereiding een extra sigarenaansteker laten inbouwen in de Volvo, zodat ik daarmee gered ben. Het is prettig om, als je het even niet meer aankan, gewoon in de auto te gaan zitten om te voelen hoe het leven normaal is. Een stukje rijden helpt nog beter, maar hier moet je natuurlijk wandelen.

Water hebben we ook niet, ik zei het al. Ja, met een beetje geluk in één van de twee watergebouwen, maar meestal hangt er een briefje met excuses over een verkeerd uitgevoerde reparatie en we hopen dat het niet te lang duurt en dat het niet erg is als het water een beetje bruin is en zo emmert dat nog even door en staan er ook twee emmers met water bij de toiletten om door te spoelen in geval van nood. Het punt waar we wel water kunt halen is steeds verder weg. Ja, er is hier nog een wereld te winnen, maar daar hebben wij nu niks aan. Mijn theorie dat Keniaanse hardlopers zo snel zijn omdat ze altijd maar ver weg water moeten halen lijkt hiermee meer dan bevestigd.

Dan nog even over de verkeerssituatie. Overal staan borden met teksten als langzaam! of autoluw! Ik heb geen idee wat ik moet doen bij dat laatste bord, maar bij langzaam moet ik altijd denken aan Catweazle, een middeleeuwse tovenaar die per ongeluk naar het Engeland van de twintigste eeuw getransponeerd wordt en vanuit het bos op een moderne asfaltweg terechtkomt, met daarop in grote witte letters de tekst SLOW. Hij gaat onmiddellijk met grote gebaren lopen als in een vertraagde film, om zich heen spiedend naar naderend onheil. Zo voel ik me eigenlijk ook, maar ik moet niet zeuren. Ik had het kunnen weten. Bij de ingang van de camping staat een groot bord met een duidelijke instructie: STOP.

Ate Vegter, 14 juillet 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s