63 Zomer

Het is mooi weer. Het kwik in de thermometer geeft kopjes aan het streepje van de 25 graden en dat is precies goed: een zomerse dag. Dertig graden maakt een tropische dag en dat is mij iets te heet en 20 graden maakt een gewone dag en daarvan zijn er al genoeg. Dit is een mooie dag en dat zijn de mooiste. Gisteren was het ook al mooi weer en dan ga je bijna denken dat het zo hoort. Je trekt een korte broek aan en voor je het weet gaat alles vanzelf een tandje trager. Hopelijk laat de opwarming van de aarde niet al te lang op zich wachten, een paar graden erbij zou mij goed bevallen.

Het is bijna onmogelijk om terug te denken aan afgelopen maandag toen het echt de hele dag regende, iets wat overigens maar een keer of zes per jaar voorkomt, al denk je dat het veel vaker gebeurt. Er is die maandag meer regen gevallen dan normaal in de hele maand, dus dat is wel genoeg. Het mooie weer lokt ons naar buiten. We hoeven gelukkig niet meer naar Sail, want daar zijn we woensdag al geweest, toen het nog heel rustig en goed te doen was en ik mijn auto bij Laura’s werk voor de deur kon parkeren, waar we een prachtig uitzicht hadden over de Oranje oceaan. Het was mooi om de eerste tall ships te zien binnenlopen, maar het is ook heerlijk dat we ons nu niet meer in de drukte hoeven te begeven.

We mogen naar het Hemmeland. Daar zijn we gisteren ook geweest. Het Hemmeland is het Scheveningen van Monnickendam. We hebben er heerlijk gezwommen en gezond. Is zonnen wel gezond tegenwoordig? En we hebben weer de nodige bijen om zeep geholpen. Ik geloof dat Jean er meer dan zeventien te pakken had, maar die had een netje meegenomen en met een stevige slipper kom je dan een heel end. Ik moest mij behelpen met wijn als lokstof en een boek als celdeur en dan heb je toch wat meer geduld en strategie nodig, maar ik heb er toch wel zo’n stuk of zes naar de eeuwige honing geholpen. Wel bekroop mij steeds de gedachte dat dit het laatste weekend met mooi weer zou zijn. Een weinig productieve gedachte die ik steeds opnieuw van mij afschudde. Maar hij kwam kennelijk steeds terug anders kun je hem niet herhaald afschudden. Het is een soort belemmering op ongeremd genieten, alsof dat toch niet helemaal voluit mag. Het mag natuurlijk wel, anders zou het geen mooi weer zijn. Dat is allemaal makkelijker als je er niet over nadenkt, dus ik hou er over op.

We hebben gisteren Thais gegeten samen met Jean en Sandra en zo de dag weer tot een goed einde gebracht. Vandaag gaan we naar Pé en Erwin, Laura en Sofieke gaan nu met de bus en ik ga later vanmiddag met de Volvo. Moet nog een paar klusjes doen, onder andere voor de Vegter Kroniek, ons zelf geschreven familieblad, maar ook daar is het eigenlijk net iets te warm voor. Gelukkig mogen we morgen weer gewoon aan het werk in een mooi kantoor met fijne computers en airco. Dat is wel heel prettig. Je kunt er volop genieten van het mooie weer zonder dat je er last van hebt.

Ate Vegter, 23 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s