75 Een hele fijne schrijver

Het is toch een hele operatie, zo’n rommelmarkt. We zijn natuurlijk mooi op tijd en het regent eigenlijk maar een heel klein beetje en als de voorspellingen fors zijn dan ben je daar al gauw tevreden mee. Eerst maar even bij de elektronica kijken. Wel mooie platenspelers, maar ja, dan moet je weer zo’n stereosetje erbij en daar zijn we net vanaf. Interessant hoe heftig en fanatiek de gehoofddoekte Marokkaanse vrouwen hier inslaan en zich met twee koffiezetapparaten onder de arm een weg banen in de drukte. Ik zie ook Erwin en Daan, die een paar mooie navigatiesetjes op de kop hebben getikt. Dan zie ik een hele mooie radio, uit de jaren zestig denk ik. Het is een mooi klassiek model, Philips en niet te groot, maar met een venijnig staartje.

Om hem tegen de regen te beschermen breng ik hem gelijk naar huis en wanneer ik hem daar aanzet, denk ik eerst dat-ie het niet doet, maar net op het moment dat ik het opgeef, komt er een enorme teringherrie uit. Ah, natuurlijk, de lampen moeten opwarmen. Het blijft echter bij geruis en op alle golflengtes blijft het oorverdovend stil, tot ik opeens één zender heel duidelijk kan ontvangen en ik overspoeld wordt door een golfje eenvoudig geluk. Ik maak er nog een mooi snoertje aan en installeer hem op z’n plek. De muziek is zoetgevooisd en de aard van de muziek maakt mij nieuwsgierig en achterdochtig. Het gaat veel over duisternis en licht en redding en na het weer begrijp ik het. De station call geeft aan: Dit is Groot Nieuws Radio, de enige Christelijke radiozender van Nederland. Temeer daar ik verder geen enkele zender kan ontvangen lijkt dit toch een duidelijke vingerwijzing Gods en ik trek dan ook onmiddellijk de stekker eruit en zet hem in het halletje bij de deur. Kan woensdag mee naar de gemeentewerf.

Verder wel een paar interessante boeken gescoord: Robert Vuijsje – Alleen maar nette mensen, De Bijbel volgens Nicolaas Matsier, Het Geschenk van Philip Snijder, is echt een hele fijne schrijver, De kinderjaren van Jezus van J.M. Coetzee en Vijftig tinten grijs van E.L. James voor Laura, die smalend begint te lachen wanneer ze het boek ziet. Verder heb ik het Boek met Alle Antwoorden gekocht. Mijn naam stond er nog in, want ik had het vorige week ingeleverd, maar nu ik het zo eenzaam zag liggen tussen al die vreemde boeken kreeg ik vreselijk spijt en heb ik mijn eigen boek weer teruggekocht. Verder een setje met twee regenjacks gekocht voor Laura en mij, zodat we nu als ANWB-stelletje verder kunnen. Een hele grote leren hoed, een hangmat die ik ook al weer weggegooid heb en een plastic opblaasbaar zwembad.

Verder heeft Laura veel kleren gekocht en een heuse Gucci tas, waarmee alle investeringen in één klap zijn terugverdiend. En Sofieke heeft een grote knuffelhond en veel speelgoed vergaard. Alles zelf afgerekend uit eigen portemonnee. Het mooiste is nog een roze mini laptop, die Erwin zojuist helemaal heeft gerepareerd en die nu opgeladen wordt met de oplader van de videospeler uit de auto, maar ja dat is natuurlijk verder weinig interessant, hoewel het Laura in alle staten brengt. Hè hè, we kunnen rustig de avond in. Gezellig samen eten met Jean en Sandra. Indonesisch dit keer. Tante Lien meets tante Laura.

Ate Vegter, 5 september 2015

http://www.atevegter.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s