104 #Wijnroute #Monnickendam 3 – de Kater

Het is Dierendag. Echt een dag om uw kater eens lekker te verwennen. Een extra paracetamolletje of ibuprofennetje, gewoon omdat het kan. Molletje daarbij niet vergeten, want ook voor hem is het Dierendag. Eigenlijk is het Eet-geen-dierendag, dus ook vandaag de konijnen of wat u maar in huis hebt nog niet aan het spit rijgen, maar nu gaat het echt even om de kater. U weet zelf het beste wat uw kater nodig heeft. Misschien nog even liggen, muziek uit, gordijnen toch maar weer dicht, volg je eigen kater en laat de kinderen maar even rommelen. Dat komt later wel weer. Belangrijk is veel water drinken. Had je eigenlijk gister voor het slapen gaan al moeten doen, maar ja, je kan niet overal aan denken, dat begrijp ik ook wel. Nu gaat het even om de verzorging van de kater van vandaag. Doe dat echt zo lief mogelijk. Het voelt misschien wat ongemakkelijk, maar je kunt op een dag als deze niet lief en zacht genoeg zijn, elk geluid doet pijn, dat weet iedereen. Hinder daarom vooral ook elkaar niet, want dat geeft maar onnodige turbulentie, waar niemand op zit te wachten. Motto is hierbij dat in principe de kleinste kater de grootste helpt en andersom alleen wanneer dat nog kan.

Al met al was het weer een hele geslaagde Wijnroute in ons mooie Monnickendam. Waarin een kleine stad groot kan zijn. Het is zelfs op zaterdagmiddag nooit zo druk als gisteravond. Een feest zonder weerga en wat belangrijker is: een feest zonder wanklank. Wijn verbroedert, en de hapjes verzusteren, dat is duidelijk. Want dat moet wel gezegd, de ondernemers van Monnickendam hebben zich wel weer van hun beste kant laten zien. Het was echt overal perfect georganiseerd en gezellig en overal waren de lekkerste hapjes. En dan hebben we het nog niet over de wijn gehad. Ik hoop eerlijk gezegd niet dat u alle lokaties heeft afgewerkt, want dan zouden bovenstaande adviezen wel eens niet meer toereikend kunnen zijn, maar dat u zich tot een redelijk aantal afwerkplekken heeft weten te beperken. In de beperking toont zich immers de sommelier. Ik heb wel een paar heerlijke wijnen geproefd en ik weet ook nog precies waar we geweest zijn, maar dan gaat het verhaal toch teloor. Ik heb echt groot respect voor de mensen die nu nog weten wat te bestellen. Gelukkig zag ik hier en daar wel enkele belangrijke smaakwaarnemingen langskomen op whatsapp.

Was het gisteravond nog de vraag uit welke doos komt mijn glas, nu gaat het erom welke doos ga ik bestellen. Ik hou het nog even bij mijn ouwe doos van de Deen, maar daarmee wil ik de stemming niet bederven, want ook dat is een hele lekkere wijn, zeker voor dagelijks gebruik. Overigens liep ik Frank de Boer nog tegen het lijf op het Zuideinde, wat ziet die man er toch altijd onberispelijk uit. Hoe doet-ie dat? Het was nog aan het begin van de avond, dat wel, maar toch, veel beter dan z’n opgehipte broer, dat moet ook maar eens gezegd. En dan zo’n kordaat loopje, ook als hij niemand hoeft te trainen. Respect. Tot slot nog even dit, wanneer je gisteren je nieuwe wijnliefde hebt ontmoet, ga er voor en maak je leven tot een feest. Maar onthou wel het thema van de avond: Geniet, maar drink met Ate. Proost en tot volgend jaar maar weer!

Ate Vegter, 4 oktober 2015

http://www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s