111 AA Aan de drank

Met drinken gaat het nog niet echt lekker. Of liever gezegd, het is veel te lekker en het gaat veel te gemakkelijk, ken je dat? Het is hier zeg maar elke dag wijnroute en elke morgen dierendag. Nou ja, dat laatste valt wel mee, want ik heb eigenlijk zelden een kater, maar dat is misschien juist wel een onderdeel van het probleem, was ik maar dronken na drie glazen, dan was het allemaal nog wel te doen, maar ik word niet meer dronken van drinken, ik word moe, moe en lamlendig en als ik eens een dag niet drink voel ik me de volgende dag gelijk ongekend fris en energiek, als een after-shavereclame. Nivea for men, dat idee. Het zal ook de leeftijd zijn. Natuurlijk, het is ook de leeftijd, maar inmiddels zit ik toch weer op een fles wijn per dag, geen sterke drank gelukkig, god bewaar me, maar een fles wijn is ook te veel, want ik neem mij steeds voor max drie glazen te drinken maar dan komen tussen droom en daad wetten in de weg en praktische bezwaren (Elsschot).

Nu wil het aangename toeval dat de werkgroep Anonieme Alcoholisten op maandagavond in de Bolder bijeenkomt. Zij biedt mensen die dat willen de mogelijkheid te stoppen met drinken. Je kunt natuurlijk altijd stoppen wanneer je dat wil, maar samen met anderen is het misschien gemakkelijker en gezelliger, net als samen drinken. Alleen drinken is geen goed idee en alleen stoppen misschien ook wel niet. Ik word dus wel nieuwsgierig, ook om te kijken wie daar nog meer komen, want ik ken nog wel een paar mensen die ook zouden willen stoppen, maar dat mag geen argument zijn om er heen te gaan, kortom, ik ben er nog niet uit.

Het is sowieso toch al een bijzonder weekend, want behalve dat er op dit moment vluchtelingen worden opgevangen in Monnickendam is het ook nog kinderweekend. Voor de vluchtelingen zijn we nog op zoek naar mensen die enige vorm van bezigheid kunnen bieden, want de verveling slaat genadeoloos toe; breien, knutselen, muziek maken, kijk maar wat je kan en of je dat met anderen zou kunnen doen. Op het ’t Spil bij de sporthal is een vrijwilligerscoördinator die dat allemaal… precies. Verder is er in het kader van het kinderweekend van 13 tot 14 uur Strandsculpturen maken op het Hemmeland, bij de Mirror en kun je de hele middag meespelen met Muziekvereniging Olympia, blazen of slaan. Bij mooi weer – en het is mooi weer – kun je midgetgolfen in de Speeltuin.

Of misschien kun je met een groepje vluchtelingen een mooie wandeling maken over het Hemmeland. Ten slotte is er voor de lieve lezers een Extra Large Boekenmarkt in de Lutherse Kerk, op het Zuideinde, dan kom je ook nog eens in de kerk en van boeken heb je immers nooit genoeg. Zo is er genoeg te doen en voor je het weet is het al weer maandag, maar dat zien we dan wel weer. O ja, het is vandaag coming out day, oftewel kom-uit-de-kastdag, vandaar al die regenboogvlaggen overal.

Ate Vegter, 11 oktober 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s