134 Fietsen

Een paar maanden geleden zagen we een leuke Linda-aanbieding: Omdat wij heel blij zijn met jou als abonnee hebben we deze te gekke aanbieding voor je. Ga naar Linda-nieuws.nl/speciaalvoorabonnees, En daar stond-ie: een prachtige Popal fiets van 399,95 voor 180 Euro. Nu had Laura na de geboorte van Sofieke een echte moederfiets gekocht en die bood met z’n brede stuur altijd lekker veel ruimte voor moeder en kind. Maar zoals dat gaat, kind wil zelf op de fiets en daar zit je dan met zo’n breed stuur. Eigenlijk werd het wel tijd voor een gewonere fiets. En dus… De levertijd van de Linda fiets was zes weken, maar na acht weken nog geen fietsbel te horen. dan maar even bellen met Linda:
– O ja, ik zie het ja, zeg, dat zit zo, ze waren niet meer leverbaar en het was een beetje druk en toen duurde het heel lang voor die levering binnen… enz. enz.
– Hoe lang duurt het nu nog?
– Ik zet hem onmiddellijk in de spoed en dan wordt het geld deze week nog afgeschreven en dan is-ie er binnen vier weken zeker.
– Ok, fijn, eh, dankjewel.
– Ja, graag gedaan natuurlijk en sorry voor het misverstand, maar de aanbieding was misschien iets te aantrekkelijk…
– Ja, dat denk ik ook, maar dat wordt nu wel weer gecompenseerd door de lange levertijd gelukkig.
– Hoe bedoelt u?
– Eh, nee laat u maar, ik wacht rustig af.
– Ja dat is goed. U krijgt vanzelf bericht.
– Fijn.
En zo geschiedde en we kregen bericht en de fiets werd geleverd op maandag, afgelopen maandag en dat werd dan toch vandaag dinsdag tussen drie en vijf ’s midddags.
Eigenlijk willen we daar geen vrij voor nemen en ik stuur een mailtje:
– Zet de fiets maar naast het huis, achter in de steeg, uiteraard op mijn risico.
– Ja, zou u dat wel doen.
– Ja, dat zal ik zeker wel doen en jullie ook, want het is Monnickendam, hè, daar wordt niet gestolen, tenminste niet vanuit mijn steeg tot nu toe.
En zo geschiedde en toen ik vanmiddag thuis kwam stond de fiets naast het huis achter in de steeg. Althans, er stond een doos, waar volgens Bartjens, wie kent hem nog, geen fiets in zou passen, maar waar wel een fiets in zat. Ik ga nu even terug naar de aanbiedingsfolder: De fiets wordt voorgemonteerd in een doos geleverd door UPS. Wie UPS is interesseeert mij weinig maar dat voorgemonteerd is interessant. Het lijkt alsof je dan een kant-en-klare fiets krijgt, maar in de doos zat een halve fiets met daar bij een los voorwiel, stuur, zadel, bagagerek, losse koplamp, trappers en reflector. Om half zes maakte ik de doos open en om tien over negen was de fiets rijklaar. Eigenlijk best een leuk klusje om zonder montagehandleiding een onbekende fiets in elkaar te zetten. Hoewel, die handleiding kwam ik halverwege tegen in de doos waar het bagarek in zat. Een wonder van poëtische ruimte en vrijheid:
Haal het frame voorzichtig uit de doos en plaats deze (sic) met de standaard uitgeklapt op een zachte ondergrond, dan is de kans op beschadigingen het kleinst, wanneer het frame tijdens de montage omvalt. Heerlijk.
En deze: Wanneer je veel fietst slijt de band (enkelvoud! Heb ik een eenwieler? Ja, in de doos wel, ik moet er zelf een fiets van maken) sneller. Omdat je fiets achterwiel aangedreven is (hoe bijzonder!) zal achter eerder slijten dan voor. Aha, toch twee banden. Gelukkig maar. En nog een prachtig advies: Rijd je per ongeluk door het glas op de weg? Blijf dan gewoon doorrijden, rare manoeuvres zorgen voor extra wrijving, waardoor het glas door de buitenkant kan dringen. Briljant.
Cees Buddingh een beetje naar de kroon steken, dat kunnen ze bij Popal.
Weet je het nog?

PLUK DE DAG
Vanochtend, na het ontbijt, ontdekte ik, door mijn verstrooidheid, dat het deksel van een middelgroot potje marmite(het 4 oz net formaat)precies past op een klein potje heinz sandwich spread
natuurlijk heb ik toen meteen geprobeerd of het sandwich spread-dekseltje ook op het marmite-potje paste
En jawel hoor: het paste eveneens

Mooi toch? van Cees!

Ate Vegter, 3 november 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s