135 Woensdag

Wat ooit mijn doordeweekse vrije dag was, is steeds meer de drukste dag van de week geworden. Dat zit zo, op woensdag ben ik vrij. Het is nu woensdag en ik ben bezig. Ja, daar ga je al. Hoe is dat zo gekomen, want het was oorspronkelijk niet zo bedoeld. Ik bedoel maar, ik was vrij en vond dit leuk en dat leuk en zo kwam er steeds meer bij. Het liefst was ik op vrijdag vrij samen met Laura en dat je dan samen een lang weekend hebt met de caravan bijvoorbeeld, maar dan zou Sofieke nog een dag naar de buitenschoolse opvang moeten en dat wil je niet als het niet nodig is. Dus Laura op vrijdag en donderdag vrij en ik op woensdag. En dan gaat Sofieke op dinsdag en maandag naar de naschoolse. Zo, nou weet je nog niks. Eigenlijk is het dus mijn papadag, maar dat mag je niet zeggen, want dat betekent dat je alleen op woensdag papa bent en dat het alle andere dagen mamadag is, wat niet zo is omdat dat niet bedoeld wordt met papadag, maar toch, je noemt donderdag en vrijdag ook geen mamadag. Dat woord bestaat niet eens volgens Van Dale. Toch is het mijn papadag want ik ben op woensdag vrij omdat ik papa ben.

Goed. Dat allemaal terzijde. Het gaat dus om dat begrip vrij. We nemen de laatste zin nog even door: Ik ben op woensdag vrij omdat ik papa ben. Nee, ik heb het woensdag hartstikke druk omdat ik papa ben. Niet dat dat erg is, hè, daar gaat het niet om, want het zijn allemaal dingen die ik zelf of die we zelf gekozen hebben. Ik kom daar nog op terug. Het gaat om de begripsverwarring en om de verwachting waarmee ik wakker word op woensdag. Eerst zullen we dan maar even de dag doornemen. Die begint gelijk als ik opsta. Dan ga ik het bed afhalen en verschonen en het beddengoed in de witte was en dan in de loop van de dag in de droger en ook nog later daar weer uit, wat ik meestal vergeet. Dan douchen, krantlezen en ontbijten, druk, druk, druk en dan Sofieke naar school brengen. Op school aangekomen ga ik koffie drinken, druk, druk, druk en flitsen met de kinderen uit de klas van Sofieke. Zij lezen woordjes vanaf de computer en ik hou dat bij en dan weet je hoe snel ze lezen. Heel leuk om te doen en je hebt zo ook wat contact met school zonder dat je hoeft te luizenpluizen. Dan fiets ik weer naar huis met soms een praatje hier of daar en dan ga ik om half elf koffiedrinken druk, druk, druk bij oma en samen met haar eerst naar de gemeente, ouwe troep wegbrengen, dan naar de kerk, kerkblaadjes ophalen en dan naar de Deen boodschappen doen en dan weer terug en de eerste kerkblaadjes rondbrengen. Vind ik allemaal niet erg hè, is eerder nog het hoogtepunt van de week, want altijd heel gezellig.

Dan ’s middags om twee uur Sofieke ophalen en dan om half drie naar de timmerclub, dat is echt een fantastisch gebeuren die timmerclub met allemaal oude mannen die lekker gaan timmeren met die kids en ook nog een heel goed verhaal vertellen aan het eind, meestal over kapitein Sleep. Sleep! Sleep! Sleep! Ik heb ze in de greep! Fantastisch. Dan wil Sofieke meestal nog ergens anders spelen, maar moeten we eigenlijk ook al even iets kleins eten want om half zes gaan we naar zwemles. Sofieke zwemt nu voor haar B-diploma en het gaat hartstikke goed. Ruth komt tot nu toe dan naar de zwemles zodat ik om kwart voor zes weg kan, want ik moet om kwart voor zeven in Amsterdam zijn op de Schrijversvakschool waar ik een schrijfcursus doe bij Steve Buscemi, of althans iemand die daar behoorlijk op lijkt. Dat is heel erg leuk om te doen en dat zal ik ook wel weer gaan missen straks, maar ja zo gaat dat en dan is er wel weer iets anders. Uiteindelijk mogen we na afloop van de cursus natuurlijk wel weer naar huis en dan is het inmiddels een uur of elf en de dag voorbij. Ik vind het eigenlijk wel een leuke dag.

Ate Vegter, 4 november 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s