166 Netflix

Eindelijk is het zover. We hebben Netflix. Nu gaat ons leven veranderen. Sterker nog, het is al veranderd. Het heeft even geduurd, want Netflix was eerst alleen maar beschikbaar voor Ziggo-klanten en wij als trouwe KPN-ers konden Netflix alleen op de Mac installeren en kijken en dat leek ons niet erg aantrekkelijk. Maar enige tijd geleden kondigde KPN aan dat ze Netflix geleidelijk aan zouden uitrollen over hun abonnees. En zowaar, een paar dagen geleden kregen wij een brief dat wij aan de beurt waren en dat we alleen maar naar Méér TV hoefden te gaan om de boel te installeren.

Zo gezegd, zo geïnstalleerd en voor je het wist hadden we het. Een mooi basisabonnement waarbij we op één scherm tegelijk konden kijken maar wel met twee accounts, één voor volwassenen en één voor de kids. Het installeren ging echt sneller dan ik hier kan beschrijven. Ik had nog nooit zoiets klantvriendelijks meegemaakt. Ik moest nog wel even aangeven welke films en series we heel erg hadden gewaardeerd en dan zou Netflix ons een aantrekkelijk aanbod voorschotelen. Dat was niet zo moeilijk want wij hadden erg genoten van de Killing en van Breaking Bad. Ik weet ook niet waarom maar het slechte heeft op een doordeweekse dag toch een enorme aantrekkingskracht.

Daar konden ze in ieder geval wel mee uit de voeten en zo konden we onder andere kiezen uit Orange is the new Black, Downton Abbey en Mad Man, waar we ook al een paar seizoenen van gezien hadden. Laura viel onmiddellijk voor Downton Abbey en is sindsdien ook niet meer opgestaan. Ze zit nu al halverwege seizoen twee. Ik heb ongeveer drie à vier afleveringen half meegekeken, maar dat was toch ruim voldoende om de lijn van het verhaal te volgen. Ook Sofieke heeft de smaak te pakken en kijkt nu naar Pocahonthas, the Lion King en andere fraaie tekenfilms en series, waarvan de naam mij nu even ontschoten is. Het valt mij op dat ik in de nasynchroniusatie steeds Jack Wouterse tegenkom, die kennelijk voldoet aan het principe One voice fits all.

Ondertussen maakte Sinterklaas gisteren nog wel een behoorlijk blunder, want die kwam nog aanzetten met twee prachtige DVD-boxjes van de Volkskrant met hun favoriete films van de afgelopen twee jaar. Alsof wij nog naar een DVD gaan kijken terwijl we Netflix hebben! Ach, misschien valt het nog wel mee ook. Het zijn tenslotte wel echt goeie films die die jongens en meisjes van de Volkskrant hebben uitgekozen, (Volgens mij zijn het alleen maar jongens op die filmredactie maar dat durfde ik niet te schrijven.) zoals La Grande Bellezza, Before Midnight en Birdman. Wanneer Before Midnight net zo prachtig is als Before Sunrise en Before Sunset dan is mijn dag weer goed. Overigens betekent een en ander wel dat wij verder nergens meer aan toe komen. Als je ons hier en daar mist, dan weet je dus wat er aan de hand is. Maak je geen zorgen, het gaat vanzelf weer over, hoop ik.

Ate Vegter, 6 december 2015

3 Comments

 1. Ate
  Ik weet niet of deze reactie aankomt.
  Zie miet hoe je vis wordpress op je schrijven kan reageren.
  Bij Paulwubbezietdewereld.wordpress.com kan dat onder aan t stukje.
  Nou ok zoek de werking nog ff verder uit.
  ….one voice fits all…. Leuke vondst!
  Paul

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s