172 Winteravondstraattheater

Hooggeëerd publiek! Komt u vanavond allemaal naar Monnickendam! Daar, in de oude binnenstad, de mooiste oude binnenstad van Nederland, zal vanavond van 1900 tot 2100 uur het Winteravond Straattheater plaatsvinden. Het is de tiende editie van dit succesvolle evenement en elk jaar wordt het vorige jaar weer ruimschoots overtroffen. En na het grote succes van de Waterlandse Klimaattop is het nu weer tijd voor culturele hoogstandjes onder het thema Alles in Beweging. U moet niet gek opkijken als vanavond tussen 1900 en 2100 uur dan ook echt Alles in beweging komt.

Het zou mij tenminste niet verbazen en het zal u verheugen en verhogen. De flitsende acts zullen met elkaar vormgeven aan dit schitterende spektakel. Het enige wat u hoeft te doen is naar hier komen. U begint dan bijvoorbeeld op de Haven, waar Aisha’s Dance Floor de sterren van de hemel zal dansen. Vervolgens kijkt u ademloos vanaf de Lange Brug naar een Vlucht boven de Gouwzee. Na Not Frozen en Life is a Rollercoaster is het tijd voor een Lollig Drankje op de Middendam. Geniet van Fred en Ed met hun gekleurde poffertjes op het Zuideinde en loop door de Niesenoortsteeg – waar altijd een beetje een opstopping ontstaat, dan weet u dat vast – richting Niesenoort waar Zwart op Wit voor u zal optreden. Dan is het tijd om even uit te rusten op het strand van Dat WAST Weer onder het genot van het gedicht Strandrace op de Nieuwe Niesenoortsburgwal. Vervolgens sleept u zich naar de Beestenmarkt, waar u met warme taart en choco kunt dansen op de muziek van onze Big Band en dan bent u al halverwege! Na kennis te hebben genomen van 3D Woonideeën wordt u Door de Bank Genomen, of was het toch Blauwbaard? Eerst maar even Uitpuffen bij het Weeshuis met de Favoriete Jokers. Dan is het tijd voor iets anders en gaat u naar Something Different op de hoek van Weezenland en Roozendaal, waar op het water de Leage of Legends live optreedt. Het houdt maar niet op. U kunt nu nog naar onze Do It Yourself Robot in de Smidsteeg, bij de Fluwelen Burgwal. Dan strompelt u op uw tandvlees verder naar Het Zand waar de Mensen in Witte Pakken onderzoek doen, om op de Middendam te kijken naar Ogto Gadjè. Uitgeput komt u dan opnieuw bij de Haven waar Kekke Köken de scepter zwaait. Dan, als je alles gehad hebt, moet ik u nog waarschuwen voor de Loopacts, de Marionetten Parade en Liefde op een Stokje, want ook die kun je zomaar tegen het lijf lopen.
172
Bent u daar nog? Dat is mooi. Nu is het echt klaar. Nu heb je de tiende editie van het Winteravond Straattheater helemaal gezien en als je iets gemist hebt is dat ook niet erg. Als je maar genoten hebt. Maar nu is het klaar en moet je het zelf maar even uitzoeken in een van de vele gezellige kroegen van Monnickendam. Dat lukt vast en dan zeggen we maar tot volgend jaar of zoveel eerder als maar wenselijk is. Fijne avond en wel thuis!

Ate Vegter, 12 december 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s