189 Live Cooking

Het was een gezellige avond en omdat we verder niks gehoord hebben kunnen we er wel vanuit gaan dat iedereen weer veilig is thuis gekomen. En iedereen is tegenwoordig weer een groeiend begrip. We waren met de hele familie Mars en die is de laatste tijd weer behoorlijk aan het uitdijen, als je begrijpt wat ik bedoel. We gaan even de tafel rond, dan zien we rechts Ruth, Ate, Petra, Laura, Erwin, Bram, Sonja, Sofieke en Wendy. Gaan we terug langs de andere kant van de tafel dan ontmoeten we Daan, Martijn, (dure jongen tegenwoordig, maakt heel veel kostbare doelpunten. Ga zo door man!) Evelien, Dennis, Naomi, Jeroen, Kees, Ma en Jan. Ik wed dat je daar toch minstens een paar nieuwe, onbekende namen bent tegengekomen, want er waren zelfs voor mij een paar mensen, waar ik al veel over gehoord had, maar die ik nu toch voor het eerst ontmoette. In ieder geval allemaal hartelijk welkom bij de Mars family, die gelukkig heel wat vredelievender is dan de Gerhardts (inside Fargo grapje, sorry).

Het eten was als vanouds: eerst een voorafje, daarna een liflafje, een soepje, een karbonaadje, bloemkool met een papje, een kruimig aardappeltje, appelmoes met een glazuren kers erop, een toetje en een kopje koffie. O nee, o nee, het ging heel anders. We zaten smakelijk aan, aan het Live Cooking Buffet bij Van der Valk in Volendam. Wat kan een mens nog meer wensen. Drie generaties samen eten in een geweldige, liefdevolle saamhorigheid, zoals (o)ma al reageerde op het aankondigende Facebook bericht van Ruth en zo is het precies gegaan. Het gesprek was goed voor de familiebanden, maar wat werd er dan gegeten? Tja, ik heb geen idee, want dat mocht je allemaal zelf uitzoeken. Het was een lopend buffet zoals dat heet, maar ik heb goed opgelet en de hele avond het buffet niet zien lopen, We moesten alles zelf halen; bacon, krabcocktail, zalmsnippertjes, spare ribs, drumsticks, goulash, biefstukje, kaas, ijs met chocola van de onovertroffen chocoladefontein, chocolademousse, stoofpeertjes, allerlei gespuis uit de zee, nasi, patatjes, krieltjes, lamskarbonade, gehaktballetjes, groentesoep, slagroom, schnitzels, soesjes, sushis, sliptongetjes, garnalencocktail, hertenbiefstuk, marshmallows en ga zo maar door. Je hoefde niet alles te eten, maar het mocht wel. Het enige wat gebracht werd was brood en wijn, gelukkig maar anders zouden we de avond echt niet doorkomen.

En lekker kletsen natuurlijk, over geld en werk en kinderen en sport en geld en goede voornemens natuurlijk, maar daar is tegenwoordig maar weinig draagvlak voor. De goede voornemens zijn het bomijs onder de Elfstedentocht zou je kunnen zeggen, ware het niet dat we het over sneeuw en ijs en schaatsen helemaal niet gehad hebben. Waarom zou je ook tegenwoordig? Zelfs als je naar de wintersport gaat moet je nog je eigen sneeuw meenemen en je winterbanden hoef je pas te monteren bij minder dan zeven graden en dat is het nog niet geweest, dus ik laat ze nog maar lekker even in de schuur staan. Kan allemaal nog later, in februari als het echt koud wordt. Kortom het was reuze gezellig en iedereen bedankt natuurlijk en oma in het bijzonder!

 

Ate Vegter, 28 december 2015

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s