222 Een saaie dag?

Iedereen geniet van een beetje zon op een regendag maar regen op zondag heeft ook zo z’n voordelen. Ik kwam daar gisteren achter, toen het de hele dag druilerig en regenachtig was, net als zaterdag. Nou ja, het begon eigenlijk pas om twee uur te regenen, maar dat maakt voor de sfeer van de dag en in het kader van dit verhaal niet uit. Zaterdag regende het ook de hele dag, maar zaterdag is dan nog een dag waarop er dingen moeten gebeuren zoals de boodschappen. Juist omdat je door de regen moet om boodschappen te doen, voelt het minder druilerig.

Ik heb helemaal geen hekel aan regen en ook niet om er door te lopen. Ik heb wel een hekel aan regenjassen en paraplu’s en gelukkig vind ik het dus niet zo erg om een beetje nat te regenen. Er zijn zelfs vormen van neerslag die leuk zijn zoals sneeuw en hagel tot op zekere hoogte, maar dat terzijde. Ik heb mij in de donkerste jaren van mijn leven behoorlijk uitgeleefd in de buitenlucht toen ik een tijdje werkzaam was in de advertentieverkoop, de verkoop van tekst zou je kunnen zeggen, ook wel kouwe acquisitie genoemd en door ons op regenachtige dagen als afgelopen zondag steevast natte acquisitie genoemd. Overigens viel dat altijd erg mee. Ik kwam er in die tijd achter dat het hooguit zes dagen per jaar echt de hele dag regent. Dat is heel weinig. Echt warm is ook niet heel vaak, maar heel mooi weer is ook al gauw te warm om te werken. Nou ja, het kan wel, maar je gaat dan toch ook aan andere dingen denken, zoals het strand en de branding en zand tussen je tenen en een ijsje kopen, waar je als je vrij was misschien niet eens behoefte aan zou hebben. Dan zat je immers gewoon lekker in de tuin, want zo gaat dat. Om buiten te werken is een grijze dag met een beetje zon nog het prettigst. Je regent niet nat en je hebt het niet voortdurend te warm en je hoeft nergens heen en je bent er nu toch en het leven is zo gek nog niet.

Vreemd genoeg geldt hetzelfde voor binnen werken. Dat is ook het prettigst bij een beetje normaal weer. Geen brandende zon of zwiepende regenvlagen tegen de ramen, want dat leidt maar af. Gewoon lekker weer vraagt eigenlijk nog de minste aandacht en dat is beter voor alles waar je mee bezig bent. Zo’n dag is het eigenlijk vandaag. Een gewone dag, een maandag zelfs, maar verder heel aangenaam als een tevreden kind. En gisteren, die verregende zondag, heb ik heerlijk zitten lezen. Even nog klonk de vraag of het niet een hele saaie dag aan het worden was, maar gelukkig hebben we de saaiheid toe kunnen laten en hoefden we er niets aan te doen. Anders hadden we ongetwijfeld iets leuk moeten gaan doen zoals een museum bezoeken of een tochtje maken. Het is er gelukkig niet van gekomen.

Ate Vegter, 1 februari 2016

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s