298 Bakkum mei 2016

Aan het einde van deze bijeenkomst wil ik u, jullie graag allemaal hartelijk welkom heten op onze laatste reünie van de komende meivakantie in Bakkum. Ook welkom aan allen die niet gekomen zijn en aan degenen die hier wel zijn maar nog niet in Bakkum. Als ik aan Bakkum denk dan gaan mijn herinneringen ver terug. Heel ver terug. Maar helaas, tevergeefs, er zijn nog geen herinneringen opgeslagen. Dat moet allemaal nog komen, misschien. Een klein slipje van de luier kan wellicht oplichten in het donker. Het was er grijs en grauw in de winter en het veld was kaal zonder gras, zonder bloemen en zonder ons. Daar gaat allemaal verandering in komen, natuurlijk, waar we hier en nu op terug zullen kijken.

Gelukkig is het vandaag een prachtige dag geweest en vond iedereen het gezellig en dat zal ook de rest van de ochtend zo blijven, is mij verzekerd. In ieder geval hartelijk dank aan allen die hier de boel zo mooi hebben opgeruimd, zodat het net lijkt alsof er niemand geweest is. En wat was het eten lekker, om over de drank nog maar niet te spreken. Dan moet ik ook nog iets loslaten over onze persoonlijk voorbereidingen. Het lijkt er op dat gas, licht en water gaan werken, juist wanneer wij ontspannen en ik heb een sterk vermoeden dat we nu het juiste kleurengamma te pakken hebben, geheel aangepast aan het groen van de duinen en het blauw van de zee, ook al is die ver weg, voorzichtig gemengd met rose en wit, omdat het allemaal nog gaat beginnen.

Verder kan ik daar niets over zeggen, dat begrijpt u. Goed laat ik dan beginnen met het glas te heffen en u aan het einde van deze avond allemaal een fijne dag te wensen. Mocht u er geen touw aan vast kunnen kopen dan heeft Leonard vast nog wel een stukje liggen. Laten we in ieder geval straks de boodschappen gaan doen zodat iedereen hier een beetje op tijd is. Succes met alle voorbereidingen, proost en wel thuis en tot gisteren!

Ate Vegter, 16 april 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s