327 Een spetterende dag

Het was een mooie dag. Ten eerste waren daar de vier heilige koeien die over het Zuideinde banjerden al was het het centrum van New Delhi zelf. Kennelijk waren zij aan de aandacht van de familie Spronk ontsnapt. In ieder geval waren ze nog niet zomaar bereid tot het leveren van biefstukken. Vrolijk stoven ze het Hemmeland op waar de politie als ware cowboys de jacht opende. Uiteindelijk zijn ze weer keurig terugbezorgd in het weiland van herkomst.

Verder was het al de hele dag prachtig weer en de barbecue stond al een paar dagen te trappelen van ongeduld, dus die hebben we maar betrokken bij het avondeten. Samen met Jean, Tip, Alosja en Stas was het heel gezellig. Maar het grote avontuur moest dan nog komen. En dat begon na het eten. We gingen een stukje varen met onze nieuwe boot. Ik had gisteren al een klein proefvaartje gemaakt, samen met Jeroen en vandaag overdag was Jeroen wezen varen met Naomi. Het bootje hebben we vorig jaar gekocht van de buurman en het is een lekker bootje, een Quicksilver, met een 6pk Evinrude buitenboordmotor. Ja, dat is een beetje technische onzin allemaal, maar sommige liefhebbers willen juist dat allemaal weten. Het is in ieder geval een heel snel bootje – voor mijn doen. We scheepten ons in en Stas zat veilig en wel tussen Jean en Laura in, dus er kon eigenlijk niks gebeuren. Tot ik per ongelijk het roer even losliet en we gezwind op de kant af stoven. Gelukkig kon ik nog net op tijd bijdraaien, maar iedereen was gelijk wakker. We hebben een rondje om Monnickendam gedaan. Het is leuk om het ook eens van de andere kant te bekijken. Vaak zit ik in de tuin naar al die langs tuffende scheepjes te kijken, maar nu konden we genieten van de mooiste tuinen van Monnickendam. Dan op de Broeker Trekvaart even het gas er op en dan door de oude stad weer naar huis.

Nee, wij gaan geen spijt krijgen van dit bootje. De kinderen waren wel kletsnat geworden, want er is niks leukers dan in volle vaart je handen buiten boord te laten hangen en iedereen zo veel mogelijk nat te spetteren. Ze hadden de grootste pret en zelden heb ik zo’n voluit stralende lach gezien bij Sofieke. Erg leuk. Nou, dat was dan in ieder geval gelukt. Het was een mooie dag geweest en dan wil je eigenlijk niet dat-ie afgelopen is. In hun halve blootje ging het ravotten in de tuin nog even door en toen was het al weer lang kwart over kinderbedtijd. In bad, tandenpoetsen, voorlezen en slapen. Het was een mooie dag geweest.

 

Ate Vegter, 13 mei 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s