377 De natte luifel

Zondag begint mooi en zonnig. Een mooie dag om de caravan op te halen, want die staat nog op het Abbertbos, de camping van mijn zusje. Sofieke heeft een vriendinnetje meegenomen en die gaan we nu eerst ophalen. Dan rijden we de polder in waar zware donkere wolken zich samenpakken aan de einder, of eigenlijk iets daarboven. Het weerzien op de camping is allerhartelijkst, maar de wolken trekken inmiddels boven ons samen en laten klaterend hun waterballast vallen op gras en dak.

Wat fijn dat we nu een schuifluifel hebben. Daarmee is de bovenzone en één zijkant goed afgeschermd tegen regen en kunnen we heerlijk droog buiten zitten. Wel heb ik één stok verwijderd zodat er geen waterzak in het doek komt, maar alles in een mooie waterval naar beneden stroomt. Het wordt wat kil en ik trek een lange broek, een vestje en een jasje aan. Dat heb ik allemaal bij me, ik weet ook niet waarom.

We besluiten samen dat het gezellig is om ergens te gaan lunchen. Met slecht weer is de stad toch aangenamer verpozen dan het platteland en platter dan de polder kan bijna niet. Onderweg komen we een bordje tegen: U bevindt zich nu op 2,9 meter onder de zeespiegel. Als het zo doorregent, moeten we straks gaan varen. Aan de oever van het Veluwemeer gaan we eten bij At Sea, een hele hippe tent voor deze omgeving en ook de broodjes zijn lekker modern. Daar kan het Mirror Paviljoen nog wat van leren.

De kinderen kleuren aan tafel of spelen in het water. In ieder geval zijn ze na de lunch nat, smerig en vrolijk. We rekenen af en schepen weer in. Nu hoost het nog erger dan eerst en we pakken de kletsnatte luifel in de Volvo, haken Otje achterop de trekkogel en drijven langzaam naar huis. Daar in goed oud Monnickendam klaart de lucht weer helemaal op en bij navraag blijkt het hier de hele dag mooi weer geweest te zijn. Oef. We eten buiten een lekkere salade met kebab en laten België met 4-0 winnen van Hongarije.

 

Ate Vegter, 27 juni 2016

 

www.atevegter.wordpress.com

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s