378 Wat een waardeloze dag

Het is echt een dag van niks. Het begon gisteren al, maar daar wil ik het geeneens over hebben. En vanmorgen ging het gewoon zo door. Ik zou even de Vegter Kroniek versturen. De Vegter Kroniek is ons goede familieblad wat wij al sinds 1987 elke maand en na tien jaar elke twee manden in elkaar draaien met alle broers en zussen, alle kinderen van Derk en Jouk. Zo, dan worden mijn ouders ook nog eens genoemd. Nu schrijven wij allemaal graag en gemakkelijk, dus dat is het niet.

Vroeger ging het per post, in de pré-Maurice-de-Hondtijd zal ik maar zeggen en nu gaat het via de email, wat volgens mij al weer hartstikke ouderwets is, maar ja, wij zijn ook de jongsten niet meer. In ieder geval begint iedereen de laatste tijd steeds meer foto’s in te zenden, tot wel 6 of 7 pagina’s aan toe en een beetje fotograaf weet dat je dan megaveel bites gebruikt. Zeker als je dan ook nog goede kwaliteit wil, die niet gaat spikkelen bij het inzoomen. Anyway. Het te verzenden bestand was veel te groot, 22 nog wat in plaats van de maximale 20 MB. Ik heb het dus in stukjes opgeknipt, met een begeleidend boos tekstje er achteraan en dan maar hopen dat ze nu wel een keer luisteren die Vegters, want dat is eerlijk gezegd niet onze sterkste kant, ik spreek voor mijzelf natuurlijk. Afijn, daar was ik vanmorgen om 9 uur mee begonnen en nu is het half twee. Kun je nagaan.

Alleen tussendoor even de caravan weggebracht met mijn schoonmoeder, wat altijd het hoogtepunt van de week is, maar verder wil het weer ook niet meewerken en is het de hoogste tijd om het gras te maaien maar dan moet het wel droog zijn natuurlijk. Vanmiddag gelukkig niet naar paardrijden, want Sofieke heeft een partijtje. Dat scheelt en misschien komt het in de loop van de middag nog goed. Ik mag het wel hopen, want zo is het niks. Wel ben ik een heel leuk boek aan het lezen: De Wereld van Gisteren van Stefan Zweig. Dat gaat tenminste ergens over, ook al is het allemaal voorbij. Maar dat is het nu ook gelukkig.

 

Ate Vegter, 29 juni 2016

 

atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s