392 #Marktplaats

 

Het begint ermee dat ik een nieuwe iPhone koop. Een grote 6 Plus, die tegelijkertijd mijn oude 4 en mijn iPad Mini vervangt. Ik geef mijn Mini aan Laura en zet haar iPad 2 op Markplaats. Ik wil er honderd euro voor hebben en zet dat in als vraagprijs. Naïef natuurlijk. Er wordt zestig geboden en dan tachtig. Ik ga er niet op in en zet hem opnieuw te koop. Nu voor 150 euro. En ik verander mijn reactievoorkeur van e-mail naar bellen. Ik word om half elf ’s avonds gebeld met de vraag wat mijn minimale prijs is. Ik zeg 125 euro. Hij is verkocht. De volgende dag om zes uur wordt-ie opgehaald. Koper en verkoper tevreden.

Dan wordt de zolder opgeruimd en heeft oma nog een camera in de aanbieding. Mijn Marktplaats loopt vol met een tent, een wijnrek, een campingazsetje, een camera dus en toe maar, een fiets, een oude damesfiets die ik zelf gekregen heb van een jongen die hem bij de vuilnisbak wilde zetten en die ik inmiddels verkocht heb voor twee tientjes. Hij wordt straks om 12 uur opgehaald. De camera wil niet echt vlotten. Ik vraag er steeds minder voor maar nog niemand die bijt. Wel een bod van 80 euro plus 50 euro verzendkosten met een heel verhaal over zijn zoon in West Afrika, waar de camera naartoe gestuurd moet worden. Ik word wantrouwig en ga er niet op in. Wat kunnen ze eigenlijk doen als ze alleen je bankrekeningnummer hebben, want daar gaat het uiteindelijk om. Ik wil het niet weten en hou me aan het adagium van Marktplaats, dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat het dat dan waarschijnlijk ook is.

Het is een beetje treurige visie natuurlijk, zonder enig vertrouwen in de medemens, maar goed, je kan je altijd nog laten belazeren, dat hoeft niet per se nu. De tent is inmiddels naar mijn schoonzusje, voor de kinderen. O ja, ik heb ook nog een poppenwagen, heel mooi rood, met een kleine beschadiging helaas en een mooie klassieke kindertoilettafel te koop. Leuk voor meisjes van 6 tot 12 zeg maar. En de camera natuurlijk, maar wie wil die nou nog? Zit allemaal op je iPhone toch?

 

Ate Vegter, 10 juli 2016

 

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s