408 #Flotus Michelle Obama

Ik loop misschien een beetje op de zaken vooruit, maar ik denk dat Michelle Obama een hele goede president van de Verenigde Staten zal zijn. Niemand denkt nog aan haar in die rol, ja misschien een verdwaalde partijstrateeg ergens achterin op de democratische conventie, of misschien ook wel iemand op de eerste rij, iemand in de golden seats, zoals ze dat bij dat verwende Ajax zeggen, maar het is alleen nog maar denken. Je hoort ze er niet over. daarom moet ik het zeggen: ik denk echt dat Michelle Obama een hele goede eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten zal zijn.

Na Oom Donald zal dat verlichting zijn voor iedereen, want echt, we krijgen het niet gemakkelijk de komende vier jaar, steeds weer dat opgeblazen gebral aan te horen van zo’n niet onverdienstelijke zakenman, die denkt dat als je kantoor een toren is dat je bestemming dan ook een land is. Wat zullen ze er een spijt van hebben. Maar uiteindelijk is dat alleen maar goed voor Michelle, want de overwinning kan haar na vier jaar Trump bijna niet meer ontgaan.

Het is echt zo jammer dat Barack niet nog vier jaar kan blijven. Helaas hebben we in de VS niet zo’n mooie constructie als in Rusland waar je gewoon vier jaar premier wordt en daarna weer president, maar goed. Gelukkig hebben we in het westen wel een glazen plafond waar je dan doorheen kan en dan zit er na vier jaar toch weer een Obama. Zou ze herkozen worden na vier jaar? Ik weet het wel zeker. Dat biedt een mooi perspectief: eerst vier jaar sappelen met Oom Donald en daarna nog acht jaar Obama en dan zijn betere helft: Van Flotus tot Potus.

Ja, ik wist dat ook niet. Ik kwam er pas achter toen Barack even in Nederland was, toen had iedereen het opeens over Potus (President Of The United States) en Flotus, dat kun je dan wel bedenken. Probleem is wel hoe Barack dan genoemd zal worden, First Man of First Sir of First Husband. Misschien blijft het wel gewoon Flotus: First Ladykiller Of The United States. Dat kan ook heel goed voor Bill als Hillary gaat winnen. Ik denk niet dat dat erin zit, maar misschien heeft Michelle toch gelijk in haar prachtige speech en wordt Hillary de eerste vrouwelijke president. Ik wist ook niet dat het Witte Huis door slaven gebouwd is.

 

Ate Vegter, 26 juli 2016

 

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s