409 Nieuwe buren

Heb je het filmpje al gezien? Ik heb ook nog een paar foto’s ervan gemaakt. Het is nog niet klaar maar het begint toch al ergens op te lijken. Ik hoop wel dat het groen blijft, want dat past mooi bij de bomen die we nu al niet meer kunnen zien. Onze buren hebben een nieuw huis gebouwd. Nou ja buren, we hebben hier heel veel buren en deze mensen ken ik eigenlijk niet, maar ze wonen geloof ik in het huis tegenover het nieuwe huis dat ze nu aan het bouwen zijn.

Een tijdje terug begon het allemaal, dus laat ik bij het begin beginnen. Een andere buurvrouw, de directe buurvrouw van de bouwende buren, zal ik maar zeggen, kwam langs de deur met een petitie tegen de bouw van dit nieuwe huis. Het werd veel te groot voor deze plek en zou hier niet passen. Op de plek stond toen een hele oude schuur, wat ook z’n charme heeft, maar waarvan je ook kunt zeggen een lelijke oude schuur, maar dat is ook maar een mening. Je kunt ook zeggen de mensen zeggen dat het een ouwe lelijke schuur is. dan is het een feit, namelijk dat de mensen dat zeggen. Ik dwaal af. Ik ben nooit zo voor protesten, ik ben daar eigenlijk tegen al zou ik er niet voor de straat op gaan, maar ja, het was wel een hele aardige buurvrouw en zeg dan maar eens nee. Dus ik teken de petitie en ben nu dus tegen de bouw van dit wantstaltige, nieuwe, veel te grote huis. Een paar maanden later krijg ik van de rechter bericht dat mijn aandeel in het bezwaar niet ontvankelijk is verklaard, omdat ik bij wel of niet bouwen geen belang heb.

De rechter denkt kennelijk dat ik er niet naast woon wat wel het geval is of dat ik Stevie Wonder ben, wat niet het geval is. Maar goed. De schuur word afgebroken en dat is een hele verbetering. Lekker veel ruimte en licht opeens. Onder de schuur ligt de brakke grond. Dat duurt maar even, want even later ligt er een betonnen vloer en nu staat er opeen een skelet van een huis. Ik weet zeker dat het een echt huis gaat worden. Het lijkt mij eigenlijk ook een heel groot huis, maar wie zal het zeggen. Ons eigen huis, dat op zich groot genoeg is, is kleiner.

 

Ate Vegter, 27 juli 2016

 

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s