412 La Douce

Het voelt nog niet zo, maar we hebben vakantie. Ik moet er nog niet aan denken om het comfort van dit heerlijke huis te verlaten, maar het is niet anders. We staan klaar, bepakt en bezakt, voor een reis van bijna drie weken door la douce France. We beginnen in België, op Camping de la Semois, waar we vorige keer ook twee weken gestaan hebben. We blijven er nu drie nachten en moeten dan donderdag onverbiddelijk verder. Nou ja, goed.

Alles lijkt er klaar voor. Vandaag nog een feestje en op tijd terug voor de Waterdag in Edam op 20 augustus, want dat is de grootste en beste vlooienmarkt ever. Gisteren hebben we bebarbecued met Jean en Sandra en eergisteren geskottelbraaid met Johan en Janneke en Jean en de kids natuurlijk. Die skotelbraai is wel een handig ding. Hij werkt op gas en je kunt hem in tegenstelling tot een bbq zo aan- en uitzetten. Ik ben samen met mevrouw De Jong nog wel een kwartier op zoek geweest naar de juiste gasflesjes, maar de opluchting is dan des te groter als je eindelijk gevonden hebt wat je zoekt. We nemen het apparaat natuurlijk mee en ook onze eigen aardappels en kruiden zodat we ons niet aan de Franse keuken hoeven te wagen, maar lekker onze eigen hapjes kunnen klaarmaken. Mocht je ook gaan kamperen, met een tent, een camper of een caravan, dat maakt eigenlijk niet uit, dan kan ik je nog wel op de valreep twee aardige boekjes aanraden, van Femke Creemers: Caravanity Super Trips, met toffe korte tripjes, zoals zij dat noemt en Caravanity Camping Kookboek, simpel snel en lekker. Daar hebben we ook de Skottelbraai Safari Chef vandaan. Het zijn prachtig vormgegeven boekjes met uitnodigende hoofdstuktitels als Niks hoeft alles mag.

Eindeloos mijmeren bij het kampvuur, hoppen van plek naar plek en het blotevoetenparadijs, dus als het even niks is om je heen dan kun je in deze boekjes je eigen vakantie dromen. Wij gaan nog één keer naar de supermarkt voor een tube mayonaise en een tube ketchup en dan gaat morgen om tien uur, vlak na de grote drukte, het avontuur beginnen. We gaan richting Vogezen en Jura, dus als je in de buurt bent, kom dan maar een keer skottelbraaien!

 

Ate Vegter, 31 juli 2016

 

http://www.atevegter.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s