416 Il pleut

Tja, het regent, maar dat is nog niet het allerleukste. Het leukste is dat ik weer iets nieuws ontdekt heb. De trouwe lezertjes missen misschien stukje 414 en 415, maar die staan klaar op de laptop, maar ik kan ze niet on line zetten omdat het hier te weinig wifiet. Er is hier van alles te weinig, behalve dan regen.

Die twee vorige stukjes gaan ook alleen maar over regen, maar die hou je dus nog tegoed. Ik heb nu ontdekt, en dat is wel een wonder, dat ik via het blue tooth toetsenbord van de iPad van Sofieke kan typen op mijn telefoon. Dat voelt wel als een nieuwe ervaring, want nu schrijf ik directer dan ooit. Geen controlerende toets vooraf zal ik maar zeggen. Goed we zijn vandaag verplaatst van de Semois in de Ardennen naar Xonrupt Longemer en het regent hier mogelijk nog harder. Maar na enige teleurstelling schikken we ons in ons natte lot. De caravan staat weer recht en dat is al heel wat.

Ik moet nog erg wennen aan het rijden met caravan. Ik denk regelmatig, wat doet die witte vrachtwagen zo dicht achter ons, o nee, dat is de caravan. Het is hier binnen wel heel gezellig. Mama aan het koken. Papa aan het schrijven en Sofieke kijkt naar Frozen op de nieuwe DVD speler. De meest teleurstellende ervaring van vandaag was nog dat de dame die ons inschreef op de camping gelijk in het Engels begon, nadat ik mijn eerste woorden Frans gestameld had: Avez vous une place pour un caravan? Dat zul je een Fransman nooit zo horen vragen, denk ik. Verder valt het allemaal reuze mee. We gaan nu lekker pasta eten bijvoorbeeld. Papa stoppen hoor ik.

Ate Vegter, 4 augustus 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s