417 WC-papier

Er gebeurt hier van alles en ik moet me echt beperken tot de hoofdzaken anders wordt het allemaal veel te lang. Frankrijk is een groot land, dat weet iedereen. De mensen zijn er weliswaar iets kleiner dan bij ons, maar de supermarkten zijn veel groter en heten hypermarkten. Ik voel me er ook altijd nog al hyper en kan daar niet zo goed tegen. Maar de nieuwsgierigheid wint. Ik kan wel begrijpen dat het handig is om zomaar een nieuwe dvd-speler of gitariste TV te kopen, maar de enorme keuze is wel om radeloos dan wel enthousiast van te worden. Neem nou een product als WC-papier, wat we allemaal gebruiken, linksom of rechtsom.

Kijk, in onze eigen supermarkt, De Deen in Monnickendam is ook een hoekje voor WC-papier. Je kunt kiezen uit verschillende merken en diktes. 1, 2 of 3 laagjes en roze of blauwe kringetjes, of een puppy erop. De kleur is grijs of wit en het papier is zacht nog nog zachter. Goed, nu gaan we naar ELeClerc in Frankrijk. Hier zien we een hele straat ter lengte van een zwembad van WC-papier. Er is ook nog een stukje keukenrollen zo lang als het kinderbadje, maar we houden ons even bij het WC-papier, ik zei het al.
Om te beginnen hebben ze alles wat we bij de Deen hebben hier niet. Alleen maar Franse waar natuurlijk. Maar wel in talloze variëteiten, tot wel vijf laagjes en ontelbare graden van zachtheid. Maar dan, de kleuren. Om te gezinnen, alle kleuren wit, met heel veel verschillende prieeltjes erop. Dan is er natuurlijk roze WC-papier. In Nederland vreemd genoeg niet te krijgen. Hier heb je wel twaalf soorten denk ik. En dan nog heel veel andere kleuren, zoals rood, groen, blauw, geel etc. Ik heb het dan over lichtblauw, maar ook echt knalgroen.

Ik zal het bewijs mee naar huis nemen en wat roze natuurlijk. De enige kleur die ze niet hebben is bruin, maar dat begrijp je dan ook wel weer.
Genoeg over WC-papier. O nee, nog één ding. Campings hebben het bijna nooit op de WC hangen, waardoor je iedereen met een rolletje ziet lopen. Dat is niet altijd aantrekkelijk en zelf loop ik er ook niet graag mee. Het is denk ik geen krenterigheid van de campings, maar het wordt teveel gestolen dan wel meegenomen. Je kun het de campingbazen niet kwalijk nemen. Het is een straf voor onze eigen oneerlijkheid.

Ate Vegter, 6 augustus 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s