419 Maandag

Vandaag eindelijk weer een doordeweekse dag. Gisteren was het zondag. De zon laat zich dan ook van haar beste kant zien, de zonnige. Heeft de zon eigenlijk een achterkant, zoals de maan. Ik denk het niet. We hebben de hele dag aan het water gelegen en met de voetjes in het water geluncht. In de middag boodschappen gedaan voor de barbecue, althans, dat is het plan. Op zondag is alles gesloten in Frankrijk. Daar zijn wij vorig jaar ook al een keer hardhandig achter gekomen en nu worden we opnieuw verrast door grote lege parkeerplaatsen bij de Intermarché.

Op dat moment dringt het pas tot ons door dat het zondag is. Nu moeten we improviseren, maar dat is de ware kampeerder een lieve lust. We scharrelen dat bij elkaar wat we nog hebben en vullen het aan met een dozijn worstjes uit de kampwinkel. Het levert een hele complete maaltijd op voor vijf personen. De worstjes bereiden we op de gloednieuwe skottelbraai en dat is een feest op zich. Zo tuimelt de avond over de bergen en laat zij niets anders achter dan het zwart van de nacht. Wij hullen ons in een duistere slaap.

Vandaag begint enthousiast en met veel energie, tot wij met Karl van de wal in de sloot geraken. Gelukkig vinden we de sleephaak en onze ouwe trouwe rooie 240 trekt haar moeiteloos op het asfalt. Het springen is uitverkocht maar we genieten een smakelijke lunch, waarbij je toch weer heel andere gedachten krijgt over de Franse slag. Het eten is overlekker en wordt wat mij betreft bekroond met een subtiele ile flottante. Dan gaan de jonge dames nog een potje klimmen en gaan ma en ik samen terug naar de camping, waar we een heerlijke middag hebben om te lezen.

Het lijkt wel vakantie. Vakantie betekent namelijk leeg, het woord is familie van vak en vacature, maar het is nog wel een kunst om het leeg te laten. Het lukt bijna de hele middag. Dan gaan we toch weer aan de wijn om het gat te vullen. Inmiddels is ook deze dag op en staan we klaar om morgen medium vroeg te vertrekken naar Ornans in de mooie, maar toch ook zo obstinate Jura, het meest koppige stukje Frankrijk voor zover ik weet en dat spreekt mij wel aan.

Ate Vegter, 8 augustus 2016

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s