495 Kitty 70

Ik zie een zee van herinneringen als ik aan jou denk, lieve Kitty. Een zee, diep en wijd tot aan de horizon. En voor de zee het strand en daarvoor Scheveningen met de Keizerstraat, waar het allemaal begint. Nou ja, toen was het al begonnen, maar dat is dan jullie eerste gezamenlijke adres. Ik zie een lichtbruin skaileren bank en ik zie Ukkie. Het is de tijd van Ukkie en Lex. Ik denk aan jullie bezoekjes aan de Schiebroeksesingel, waar je een nieuwe trend in het leven roept: ’s middags koffie drinken! Wij doen dat nooit. Wij drinken rond theetijd alleen thee, maar jouw Limburgse zachte g brengt ook ’s middags koffie mee. Het geeft een heel nieuwe gloed aan de dagen van die tijd.

Na de Keizerstraat komt de Van Anrooijstraat in Ridderkerk. Ridderkerk wordt een begrip voor ons. Hoe vaak zijn we daar niet bij jullie geweest. Ik denk aan de Sinterklaasavonden die we daar gevierd hebben met Bram in de rieten hangstoel. Ik denk aan die kerst, wanneer we bij jullie boerenkool met worst eten. Het is een prachtige tijd, toen jouw en mijn ouders nog leefden. Ik denk aan jouw en mijn vader en het contact dat ze hadden. De eindeloze toeppartijtjes. Ik denk aan onze moeders, die veel langer leefden en ook samen een goed contact hadden.

Na Ridderkerk volgt Twello. Daar wonen jullie ook al weer een eeuwigheid en ik ben er vaak geweest. Juist ook in de jaren dat ik zelf alleen woonde was het heel gezellig om bij jullie te zijn en samen de kerst door te komen.

De foto is genomen toen ik op vakantie was in Engeland met de heerlijke Mazda die ik van jou gekocht heb. Het moet rond 1985 geweest zijn, want ik had hem ook op vaders begrafenis. Zo werkt het geheugen kennelijk. Voor jou betekende de VK in het kenteken verloskamer, vanwege het prachtige beroep dat je in die tijd uitoefende. We wisten nog niet dat het een voorbode was van wat ons heel lang en nu nog zou binden in een goed geoliede en hele prettige samenwerking, voor de productie van de Vegter Kroniek elke twee maanden. Ik vind het heel erg leuk om dat samen met jou te doen. Lieve Kitty, zeventig jaar is natuurlijk een belachelijke leeftijd voor jonge mensen zoals wij. Ik hoop dat je er met gemak tachtig van maakt en dan nog verder en dat jij en Baukje samen nog vele goede jaren mogen genieten.

 

Ate Vegter, 5 november 2016

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s