530 Kerstmarkt

Het belooft een dag te worden als alle andere totdat mijn vrouw zegt:

– Laten we even over de Kerstmarkt lopen met Sofieke en Lotje.

– Gaat dat wel, vraag ik haar, want ze voelde zich een beetje pips.

– Ja, zegt mijn eega, Ik denk wel dat ik meega. Zo lopen wij naar buiten op deze allerminst gure avond om alvast in de kerststemming te komen met een gloeiwijntje. En wie komen we daar allemaal tegen? Eerst Harry Potter, bij een boekenkraam. Hij vraagt: – Mag ik met jullie mee? Ik ben het een beetje zat met al die dreuzels, hier. Ik zeg:

– Dat is goed, maar alleen deel 4 en 5. De rest heb ik al. Verderop kom ik de varende dominee tegen in de tweedehands dameskledingwinkel. We herkennen elkaar direct, ook al is het de eerste keer dat we elkaar ontmoeten.

– Jij ook? vraag ik. Hij lacht wat:

– Ja, zegt-ie, ik schipper al jaren.

Ik weet dat we veel gemeen hebben en nu ook nog ons verleden. Wat leuk om hem in het echt tegen te komen. Het is een mooi gesprek en het klikt meteen. We drinken een wijntje, praten over g.d en wanneer we weggaan vraag ik hem een keer te komen koffiedrinken.

– Ja, zegt-ie, of wat anders.

– Beter nog, zeg ik.

Dan komen we hohoho ook de kerstman tegen en of we met hem op de foto willen. Dan krijgen we ook twee sterren voor in de kerstboom. Ja, nou dat willen de meisjes wel, met de kerstman op de foto, maar dan zonder kerstman. En zo gebeurt het ook. Even sneeuwt het en dan is het weer lekker weer. De meiden schrijven hun kerstwensen op de sterren en laten ze stralen. Als we even later een patatje eten komen we ook nog half Monnickendam tegen en dan is het al weer tijd om even pony te rijden. Op de terugweg, ik schrik me lens, lopen we Eelke tegen het lijf. Net op dat moment komt Laura terug van een kledingkraampje:

– Ik kan het niet goed zien, zegt ze. Eelke kijkt haar aan:

– Je moet er niet te lang mee wachten, kom morgen maar even langs.

Zo loopt het begin van de avond ten einde en komen we thuis met twee lollies en een pakje stroopwafels. Nu eerst de kleine naar bed en dan naar de Bonte Os, kerstliedjes zingen. We moeten nog oefenen voor het kerstfeest op de Binnendijk, volgende week, waar we met een hele groep ouders… precies. Feliz Navidad!

 

Ate Vegter, 16 december 2016

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s