543 Oud en nieuw #Oudennieuw #Top2000 #Vuurwerk

Nog twee dagen. Buiten is het min 4 graden. Binnen snort de kachel. Het water op de grachten wordt langzaam harder en harder. Een meeuw pikt er nu nog zijn hapjes uit op. Elvis Costello zingt als de slow whoop: I want you. Over het gras, de prunussen en de roze tuinstoeltjes ligt een wit gehaakt kanten kleedje, alsof Anton Pieck vannacht langs is geweest met zijn witte potloodje en zonder voetstappen achter te laten weer is weggevlogen naar de hoge hemelen. Winter op z’n mooist. Bevroren autoruiten, kauwen die toch nog even komen kijken bij de hangende doppinda’s, om vervolgens weer te verdwijnen in het niets. We schuiven naar nummer 433: Beth Hart, I leave the light on. Ze zingt: I cut my luck with a dirty ace. Zover is het hier gelukkig nog niet, wit poeder lijkt er wel genoeg te zijn, maar we behelpen ons liever met poedersuiker en rijp, braaf als we zijn.
Nog twee dagen. We hebben in een opwelling gehoor gegeven aan een plotselinge uitnodiging voor een laatste uitstapje. Over een paar uur vertrekken we naar Borger om daar een nachtje te slapen in een bungalowpark met zwemparadijs, samen met Leonard en Martine. Toch nog even er tussenuit, toch nog even weg, toch nog even wandelen, toch nog even kletsen. Morgen zijn we weer terug voor de laatste loodjes: vuurwerk, oudejaarsloten en oliebollen. Dan kunnen we ons gaan opmaken voor de grote finale. Een oudejaarsavond in Franse stijl, met stokbrood en alpinopet, Franse kaas en chansons. Een avond met de Franse slag, eenvoudig en toch simple.
Nog twee dagen. Het nieuwe jaar laat zich al bijna aanraken. Hoe zal het ons vergaan in 2017? Wat staat ieder van ons te wachten? Waar gaan we het verschil maken? Ach, wie zal het zeggen? Iedereen denkt het te weten. Ik laat mij meevoeren met de stroom van de tijd, in het vertrouwen dat het altijd weer lente wordt.

Ate Vegter, 30 december 2016
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s