685 Zeven tips voor de warme dag

Op warme dagen als deze zijn er een aantal does en doonts, die je wel of niet moet doen. Ik zal er een paar doornemen. Alle tips heb ik zelf uitgeprobeerd of bedacht.

Tip 1
Ga boodschappen doen. In de supermarkt is het doorgaans veel koeler dan thuis. Dat doen ze voor hun producten, maar als mens heb je er ook iets aan. Je kunt gelijk wat spullen in huis halen, dat is dan mooi meegenomen, maar het hoeft niet per se. In sommige supermarkten kun je ook koffiedrinken. Dat is gezellig en dan kun je ook kennismaken met de lokale ouderen.

Tip 2
Ga naar het Hemmeland. Deze tip is alleen bestemd voor lezers in Monnickendam, anders wordt het hier te druk. Woon je elders in het land dan ga je naar het lokale strandje. Neem er wel de tijd voor want als je tip 1 en 2 combineert op één dag, zoals ik vrijdag deed, dan wordt het toch nog een heel gestress en daar zijn deze tips niet voor bedoeld.

Tip 3
Ga naar Ikea. Dat lijkt wel een beetje op tip 1 maar is een totaal andere ervaring. Je moet er echt even uit met de auto en dat is al verkoelend, zekert als je airco hebt of arko (alle ramen kunnen open). In Ikea moet je sowieso de hele tent doorlopen voordat je vindt wat je zoekt, dus daar ben je echt wel even mee bezig. Doe geen impulsaankopen, maar focus op één aanschaf, bijvoorbeeld een tuintafel.

Tip 4
Blijf thuis en hou alle ramen en deuren gesloten. Alsof er brand is in de buurt. Je moet dan wel een beetje koel huis hebben. Ik heb deze tip van mijn moeder, die daar altijd zeer strikt in was, zoals met alles. Zij hield ook vaak de gordijnen dicht.

Tip 5
Blijf thuis en zet alle deuren en ramen tegen elkaar open, zodat het lekker doorwaait. Is een tip van mijn schoonmoeder.

Tip 6
Ga lekker in de tuin zitten en neem, als het daar tijd voor is een glas wijn of bier. Anders dubbelfris of zo. Drink geen melk, dat voelt gelijk heel klam.

Tip 7
Stop met klagen en geniet van het mooie weer. Dit is eigenlijk tip 1. Werkt altijd, ook bij slecht weer: stop met klagen en geniet van de wilde frisheid van de regen etc.

Nieuwe tips altijd welkom

Ate Vegter, 28 mei 2017

voor alle verhalen:
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s