696 Klaver vier de man

Toch nog maar even over de formatie. Hoe vind je dat het gaat? Schiet nog niet erg op, hè? Duurt wel erg lang, zou je ook kunnen zeggen. De drie van het motorblok lopen wel aardig gelijk, maar met GroenLinks wil het nog niet zo vlotten. Iedereen weet dat wanneer je met zijn drieën bent de kans op conflicten heel groot is. Met z’n vieren zou het gemakkelijker moeten gaan, zeker als je daardoor een meerderheid hebt en zeker als die vierde een klavertje is. Dat moet wel geluk brengen. Vindt Jesse het moeilijk om van zijn principes af te stappen? Dat kun je begrijpen.

Principes heb je niet voor niets. Ze vormen je basis, je uitgangspunt, misschien zijn ze wel de reden dat je in de politiek bent gegaan of misschien zijn ze wel de motivatie om te gaan stemmen. Of is hij bezig zijn huid zo duur mogelijk te verkopen? Dat hoop ik eigenlijk. Het is nog zo’n jonge jongen, maar ik kan het ook niet helpen, het talent spat er vanaf! Ik kan bijna niet geloven dat hij straks in de oppositie komt om vervolgens tegen het beleid te stemmen vanuit zijn principiële nee. Het lijkt mij een onwenselijke toekomst.

Veel mooier en groener wordt de werkelijkheid, wanneer Jesse de kracht van Ja omarmt, sterk handelt vanuit zijn door de kiezers gegeven krachtige positie en vervolgens verantwoordelijkheid neemt voor een iets groener beleid. Je mag gerust handelen vanuit veel groener, maar je bent niet alleen. Ik hoop het echt. Misschien kost het een paar zetels, maar het kan ook heel veel opleveren. Waarom zijn linkse partijen toch altijd zo bang en principieel? Daarin kunnen ze van de VVD nog wel wat leren. Die beginnen gewoon en zien wel wat ze binnen halen. Dat is ook een beetje onzin natuurlijk, maar je begrijpt wel wat ik bedoel.

 

Ate Vegter, 9 juni 2017

voor alle verhalen:

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s