707 Feyenoord

Het is een warme lome dag, met temperaturen tegen de dertig graden en mijn energie is omgekeerd evenredig met alles wat snel is. Ik voel grote verwantschap met huilerige naaktslakken op zoek naar verkoeling. Aan het water is het nog het aangenaamst en in Waterland is dat nooit ver weg. Aan het eind van de middag ga ik op zoek naar Piep, die vanmiddag zeilles heeft gehad op het Monnickendammergat.

Ook andere ouders zijn op zoek, want iedereen weet dat je zeilt op het water, maar niemand weet precies waar ze weer aan land komen. Dan duikt er een vlot op in de verte met daarop omgekeerde zeilbootjes en kinderen in zwemvest. Dat moet de zeilschool zijn. Ze komen aan land en vragen aan de zeilmeester wanneer ze het water in mogen om te zwemmen: Nu? Nu? Nu? Ze komen tot een mooi ritme tot ze daarwerkelijk het water in mogen, wat ze onder luid gejoel ook doen. Ze luisteren goed. Even later gaan we naar huis en daarna pizza halen, want het is maandag pizzadag. De pizze zijn lekker al hebben we andere besteld. Dat komt de laatste tijd wel vaker voor. We lopen naar de haven waar we een ijsje halen. IJsjes met uitzicht over de Gouwzee blijven toch het lekkerst, welke smaak je ook kiest.

Terug thuis gaat Piep nog pianospelen en dan is het al weer bedtijd. Ik lees voor over Joris de schoenmaker die op zondag de prachtige laarzen van zijn klanten aantrekt, maar daardoor wel in serieuze problemen komt. Het verhaal is uit en Piep wil gaan slapen, maar slaakt dan een ijselijke kreet: We hebben dit vergeten! (3x) Papa, papa, dit is ook nog voor je vaderdag! Ik krijg een bidon en een hair and body douchegel met Feyenoord shirt aan. Een prachtkado, dat mijn hele dag weer goedmaakt. Waarom ben je eigenlijk voor Feyenoord? vraag ze dan. Omdat ik net als Feyenoord uit Rotterdam kom. Ik ben voor Ajax, zegt Piep, net als mijn neef, want die zit bij klein Ajax en die is heel goed. Wil je dat in je stukje schrijven? Ik beloof het. Maar mag ik wel de bidon? En wil je beertje uit de vriezer halen, die is lekker koud nu. Hoe zullen we hem dan noemen? Precies! Welterusten schatje. Kus.

Ate Vegter, 19 juni 2017

voor alle verhalen:
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s