728 Jan Haring Race Monnickendam

Kom naar Monnickendam vandaag. Nu is prima. Stop met lezen en stap in de auto of op de fiets. Het zal je niet tegenvallen. Het is Jan Haring Weekend. Gisteren begonnen, maar gisteren kun je niet meer komen en morgen ook niet volgens de Dalai Lamaar. Die zegt namelijk dat er twee dagen in het jaar zijn waarop je niets kan doen, en dat zijn gisteren en morgen. Wil je wat doen, doe het vandaag.

Dat is natuurlijk onzin, want gisteren ben ik ook al op het Jan Haring Weekend geweest. We hebben leuke kleren voor Piep gekocht en heur haar laten invlechten door Zuid-Amerikaanse Indianen. We hebben een Radler biertje gedronken bij Café 1614 en er was opera op de Middendam en ik heb ’s avonds ook nog hardgelopen. Noem dat maar niks. Maar morgen hebben we nog geen plannen, dus daar heeft hij misschien wel een punt. Het gaat om vandaag. Kom naar de Haven van Monnickendam en laat je meeslepen door de boten van de Jan Haring Race, ruik hoe de paling gerookt wordt en geniet van het rijke aanbod van onze lokale middenstand. Ja, die staan er ook niet voor niks en die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken in deze roerige tijden, want niemand weet waar het heil vandaan komt, al moet ik zeggen dat ik het persoonlijk wel heel prettig vind dat er nu een Albert Hein in de buurt komt, want dan kan ik onze zeven dwergen tenminste nog iets uitleggen over hun afkomst. Daar is iedereen naar op zoek tegenwoordig.

Als we het dan toch over het zo prachtige Galgeriet hebben, wanneer je vanmiddag in de buurt bent, kom dan om drie uur naar Galgeriet 39, want daar treedt Piep op met alle andere Pianoleerlingen. Ze speelt Country Roads, dat gaat over het huidige Galgeriet en O, When the Saints, dat gaat vanzelf over de komst van Albert Hein. Nou ja, je moet maar zien. Het is hier gezellig en druk en als je geen tijd hebt of morgen wil komen is het ook goed. Ik ben tenslotte de Dalai Lama niet.

 

Ate Vegter, 8 juli 2017

 

voor alle verhalen:

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s