732 Hardlopers zijn fit

Dat is nou toch ook wat. Nou ben ik ook al begonnen met hardlopen. Al een paar keer. Is wel een beetje bijzonder want ik vind gewoon lopen echt al snel genoeg gaan, maar nu is het hek een beetje van de dam. Een paar weken terug ben ik ook al begonnen met de sportschool Fitstudio Waterland. Daar ben ik nu zo’n vier keer geweest en heb ik mijn Milon cirkeltjes gedraaid.

Dat moet ik misschien even uitleggen. Er staat een hele batterij fitnessapparaten in een kringetje en die werk je achter elkaar af en dat doe je twee keer en dan ben je kapot en klaar en op den duur superfit. En het gaat elke keer steeds beter. Vanavond ben ik weer geweest en ik vind het nog steeds leuk en het gaat ook steeds beter. Maar nu het gekke. Daarnaast ben ik ook begonnen met hardlopen, ik zei het al. En nog gekker, dat vind ik ook leuk. Dat komt door Radio 4. Die heeft een serie podcasts ontwikkeld, waarmee je kan lopen op klassieke muziek. Dat doe ik nu dus ook, want ik kan heel goed twee dingen tegelijk, heb ik ontdekt. In 27 podcasts verdeeld over negen weken ga ik het lopen opbouwen tot een half uur. Nu zit ik op twee minuten afgewisseld met een minuut wandelen en dat dan vijf keer geloof ik en dan de volgende keer 4 keer 3 of andersom. Klinkt heel ingewikkeld, maar het is zoals altijd heel eenvoudig. Je bouwt het lekker op en onderweg luister je naar toepasselijke klassieke muziek, verzorgd door Ab Nieuwdorp, die ook nog wat aardigs over de muziek vertelt.

Ik loop over de prachtige Vesting van Monnickendam, waar je ook nog wel voor je plezier zou kunnen gaan lopen, maar dat hoeft natuurlijk niet, want je kunt ook heel goed thuis naar klassieke muziek luisteren, of naar popmuziek, of naar de raadsvergadering van de gemeente Waterland. Die praten al de hele avond, zonder dat ze van plan zijn het eens te worden. Is ook allemaal heel erg leuk om naar te luisteren, maar je kunt er beter niet op lopen, want dat schiet voor geen meter op. Wel fijn dat de burgemeester weer beter is.

Ate Vegter, 13 juli 2017

voor alle verhalen:
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s