733 Tom & Jerry

Poes heeft net de was opgehangen. Ze rust nu even uit in het mandje met knijpers. Heerlijk om zo even een dutje te doen. Straks is het weer druk met bezoek. Dan komt Piep en haar mama om naar poes te kijken. Piep heeft ook al een mooie naam bedacht voor poes: Tommie zal hij heten. Piep heeft een slaapmandje gemaakt voor Tommie, want het knijpermandje gaat niet mee.

Vanmiddag gaat we kijken of hij een beetje uitgeslapen is en wakker genoeg om mee te spelen. Op 6 augustus is het eindelijk zover. Dan komt Tommie bij ons wonen. Het is onze eerste gezamenlijk poes. Eigenlijk is het de tweede, want al eerder kwam Loesje hier, maar die is toch weer vertrokken, vanwege mijn allergie. Ik heb nu besloten dat ik niet meer allergisch ben voor poezen, anders wordt het nooit wat. In het verleden heb ik in totaal negen poezen gehad, dus dat zal wel loslopen. Ooit had ik een nestje van zes, die ik vernoemd had naar mijn idolen: Micky, Stevie, Woody, Davy, Jimmy en Kandinsky. Moeder Pluis was weggelopen. Ik trof haar weken later zwanger aan bij de buurvrouw. Ze kwam weer terug bij mij en de buurvrouw kreeg de eerste keus uit het nest. Later kreeg ik van haar weer een kleindochter van Pluis, die Spatje gedoopt werd. Spatje en Pluis hebben het jaren lang samen volgehouden, maar uiteindelijk gingen ze toch naar de poezenhemel. Toen kwam Scarlett, een rode kater, die al vroeg overleed aan leukemie. Dat zijn dan de poezen. Nog voordat Lief en ik trouwden hadden we samen ons eerste konijn, Jeroen. Lief en hij waren heel erg op elkaar gesteld. Daarna kwam Juliette erbij en toen Jeroen en Juliette naar de konijnenhemel waren overgeplaatst, kwamen Stevie en Micky. Die zijn er nog steeds, in blakende gezondheid en zich geheel onbewust van het naderende onheil in de vorm van Tommie, met wie zij hun territorium straks zullen moeten delen.

Dan hebben we nog een dwerghamster, Julie genaamd, maar die slaapt de hele dag en leeft ’s nachts in een kooi, dus daar heb je eigenlijk niks aan. Zo tegen bedtijd wordt ze wakker en gaat ze rondjes rennen in het reuzenrad. Meestal mag ze dan even bij Lief op schoot. Hoe dat straks moet met Tommie, geen idee. Tot slot woont er nog een muis onder het aanrecht. ’s Avonds laat ruimt hij alle kruimeltjes van de keukenvloer op. Soms geef ik hem een stukje kaas als beloning. Ik denk dat ik hem Jerry ga noemen. Over zíjn toekomst bestaat grote onzekerheid.

Ate Vegter, 14 juli 2017

Voor alle verhalen:
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s