736 Albert Galgeriet

Vroeger had je nog geen Facebook, maar wel Boerlage. Dat was een supermarkt en die zat op het Zuideinde. Dat waren nog eens tijden. Ging je naar de supermarkt, dan ging je naar het Zuideinde. Eenheid van tijd, plaats en handeling, zoals Vondel en Shakespeare het altijd al deden. Toen verdween Boerlage en kwam Facebook. Kon je opeens kaas kopen bij de bakker en boontjes bij de slager. Twee kilo kruimige aardappels graag, slager. Rood of een beetje doorgebakken? Dat soort nieuwe gesprekken. Ging allemaal goed.

Ik kom niet vaak op het Zuideinde, maar dat is meer gemakzucht, want ik weet wel dat het brood van de bakker en het vlees van de slager op het Zuideinde lekkerder is dan bij de Deen, maar toch ga ik het liefst naar de kleine Deen, net zoals sommige politici, heb ik gehoord. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger gingen wij vaak naar de Albert Heijn XL in Purmerend, maar de naam zegt het al, die is veel te groot. Het ontbreekt er nog maar aan dat ze er televisies en auto’s verkopen zoals in de Franse hypermarchées. Toen ging ik een tijdje naar de grote Deen. Voor vergeet-mij-welletjes ging ik dan naar de kleine Deen, die mij echter steeds beter begon te bevallen en nu ga ik als regel naar de kleine Deen en bij uitzondering naar de grote, bijvoorbeeld als ze het niet hebben bij de kleine of op zondag. Nu komt er binnenkort een Albert Heijn in Monnickendam en daar ben ik heel blij mee, want dan heb ik meer keus. Ik vind het ook leuk vanwege de acties. Nu ben ik daarin bevooroordeeld want ik rijd al jaren rond met Sneeuwwitje en de zeven dwergen achterin de auto en die zijn ook van een AH-actie. Ze kletsen wel de oren van je kop, maar het zijn gelukkig niet de hamsters, want dat vind ik echt ondieren met hun geschreeuw.

Om weer een beetje in vorm te komen, zijn we vandaag voor het eerst weer eens naar de Albert Heijn in Purmerend geweest. Wat is daar veel veranderd: een mooie sushi-bar, alcoholvrije wijn (geen rosé!), je kunt er zelf scannen en ik moest alles vragen, heerlijk! Ik hoop nu maar dat de AH op het Galgeriet er snel komt en dat ook het Zuideinde daarvan profiteert, wat niemand nog weet, maar wat iedereen hoopt. Want eerlijk is eerlijk, zo zijn ze hier wel: iedereen hoopt dat het met iedereen goed gaat en zo hoort het ook in een mooie, kleine stad als Monnickendam.

Ate Vegter, 17 juli 2017

voor alle stukjes:

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s