740 Vakantie!

Zo, het is vakantie. Ja, ik moet nog wel een paar dagen werken, maar dat zijn details. Vrouw en kinderen zijn vrij en dan ademt het huis vanzelf een sfeer van alles kan en mag. Wat meer is, de vloer staat in de olie en dat is in Huize Hier altijd het teken dat vrijheid op komst is. Zo is de geur van vloerolie naturel (huile naturelle pour sous) hier onlosmakelijk verbonden met inpakken en wegwezen.

Dat laatste laat nog even op zich wachten. We gaan pas volgende week kamperen, in Edam. De feestelijkheden beginnen nu met een bezoekje van Ria en Jan. Zij komen voor de verandering eens met de auto in plaats van de Anna Rosa. Om te beginnen neemt Jan een foto van mijn nieuwe buitenbibliotheek AUB, maar hij leent geen boek, zie ik ook. Nu zijn het in Monnickendam in de zomer op vrijdag de Monnickendammer Visdagen, waar ik geen reclame voor mag maken, maar wat wel een heel gezellig uitje is, met name omdat Monnickendam dan nog mooier en feestelijker is dan op een gewone doordeweekse dag, dus we lopen ook nog even een rondje langs de haven, die er met al haar feëriek verlichte kraampjes en gepavoiseerde schepen uitziet als een oud-Nederlands dictee. We zwaaien ze uit ter hoogte van de toekomstige Albert Heijn en dan blijkt mij dat we via Piep zijn uitgenodigd op de buurtbarbecue. De bbbq? Maar er is helemaal geen bbbq! Nee, dat klopt, niet hier, maar wel op de Groote Noord, waar wij zijn uitgenodigd door Vincent. Ah, dat verandert de zaak. Gezellig. We nemen onze eigen wijn mee en dan komt het zeker goed. Het is gezellig en druk en we leren weer een hoop nieuwe mensen kennen.

De muziek is top: ik hoor Brainbox, Golden Earring en de Stones en die combinatie is al weer van lang geleden. We gaan nog net niet dansen, maar we zien wel de kinderen allerlei circusachtige activiteiten ontplooien zoals eenwieler rijden, dat is een fiets zonder stuur of kettingkast, probeer het maar eens, en steltlopen, dat lijkt gemakkelijk totdat je de eerste keer vet op je bek gaat. Maar leuk om te zien is het wel en de kids genieten ervan, temeer omdat de druk van school verdwenen is en het gebruikelijke bedtijdstip ruimschoots overschreden wordt, wat voor iedereen gezellig is. Als dan de avond valt met vuur en marshmellows, dat weet je het zeker: het is vakantie!

Ate Vegter, 22 juli 2017

lees meer op:
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s