742 Zondagmorgen

De zondagmorgen heeft de laatste weken een nieuwe toonzetting gekregen. We staan vroeg op en heel in de verte doet dat mij denken aan de zondagmorgens uit mijn jeugd, toen we vroeg uit bed moesten om zonder of onder klokgebeier naar de kerk te fietsen die om halftien begon. Daarvoor luisterde ik dan naar Radio Veronica, met van acht tot negen uur de aloude Frans Nienhuis met zijn befaamde programma Men vraagt en wij draaien. Een soort muzikale fruitmand avant la lettre.

Deze vrolijke Frans kondigde zijn smartlappen altijd zeer enthousiast en vol verve aan met teksten als: Goedemorgen beste luistervrienden, wat fijn dat u er allemaal weer bent. Ons eerste plaatje is Mama van Heintje en we draaien dat voor lieve Marijke die nu al weer zestien jaar in een rolstoel zit en het wordt vanuit de gevangenis aangevraagd met de allerhartelijkste groeten van haar lieve zoon Willem. Lieve luistervrienden, luistert u allen naar de lieftallige Heintje met het gloedvolle lied Mama! Muziek! Maar ik dwaal af. Het gaat over de zondagmorgen hier en nu in Monnickendam en wij staan nu dus ook vroeg op, dat geeft de associatie, om naar de Fitstudio Waterland te gaan (Zeg nooit sportschool, want dan moet ik denken aan tatoeages en beveiligers en die zie je hier niet. Er zijn alleen maar nette mensen). Piep blijft dan alleen thuis, wat ze heel spannend, maar ook wel leuk vindt. We trainen lekker een drie kwart uurtje op klassieke muziek en dan is de dag nog maar amper begonnen en hebben we de hele zondag nog voor ons. Vanmorgen komen we thuis en hangt er een briefje op de deur met de volgende tekst: voor laura en ate 🙂 mijn mama en papa 🙂 er staat een ferasing op jullie te wagten 🙂 ch

Daar smelt je hart toch van. We lopen naar binnen en daar staat de ontbijttafel helemaal gedekt met verse koffie en al. Nog nooit smaakte een ontbijtje zo lekker.

Ate Vegter, 23 juli 2017

voor alle verhalen:
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s