744 Woensdag afvaldag

Wanneer een stukje begint met een typenummer van de Volvo, slaat mijn hartje altijd ietsje sneller. Gelukkig niet voor lang, maar toch, even is daar die Volvoflits, waardoor alles net even gemakkelijker wordt. Het is een lichtblauwe dag met kleine wolkjes als kinderhanden, al lijkt het ook een beetje op verschopt Italië. Het gras van de buren is veel bleker dan het onze, de zon komt op en het is woensdag.

Het lijkt een gewone dag, maar Piep en Lief hebben vakantie en dat maakt alles anders. Piep gaat straks naar de derde dag ponykamp en dan zal de stilte over ons huis vallen als een deken over een paard. Rond half elf boodschappen doen met mijn schoonmoeder en daarna de caravan uit de stalling halen, want de echte vakantie komt eraan. Volgende week staan we zomaar een weekje op camping Strandbad in Edam. Dat is prettig groen en aangenaam dichtbij. Heb ik al gezegd dat het een gewone dag lijkt? Ja, nu zie ik het ook. Dat is onzin want het is een heel bijzondere dag. Vandaag beginnen Lief en ik met onze nieuwe leven. We gaan de komende twee weken een nieuw voedingsprogramma volgen. Je mag het geen dieet noemen, ik weet niet waarom, want het heeft alles met eten te maken. Het idee erachter is geloof ik dat je het kacheltje brandend houdt en daardoor afvalt. Je eet op vaste tijden met hoeveelheden die er niet om liegen. Normaal eet ik vier boterhammen als lunch en een warme maaltijd ’s avonds, klaar! Inderdaad, geen ontbijt, maar zo eenvoudig mag nu niet meer. Nu eet ik, en dat is alleen vandaag: havermout, banaan, lijnzaad, honing, fruitsmoothie, knäckebröd, kaas 20+, speltbrood, kipfilet, philadelphia, sla, ei, tomaat, dadels, rijst,biefstuk, champion, cantharel, kwark, rozijnen.

Het is wel een eindeloze hoeveelheid eten, maar goed, het is nog vroeg en we zien wel hoe het gaat. We moeten precies om de 2,5 uur eten en als je misschien denkt, waar begin je aan, het heet Slimmer afvallen met Bodysupport. Ga maar naar de website. Het drinken heb ik nog niet genoemd – water. Koffie mag gelukkig ook, maar alleen zwart, dat spreekt vanzelf. Ik ga nu eten.

Ate Vegter, 26 juli 2017

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s