762 Een klassieke zondagmorgen

We zeggen allemaal wel eens iets waar we later spijt van krijgen. Mij overkomt dat tenminste regelmatig en zo ook vanmorgen. Inhoudelijk ben ik het nog steeds met mijzelf eens, hoewel ik graag en regelmatig van mening verander, met name als het gaat over sport en muziek.

Zoals iedereen weet loop ik de laatste tijd hard op klassieke muziek met de onovertroffen app Fit op 4 van Radio 4. Ik zit inmiddels op een kwartier aaneengesloten en dat is de helft van de doelstelling, die op dertig minuten staat. Dat hoop ik over vier weken te bereiken. De combinatie sport en klassieke muziek is wonderbaarlijk goed. Je kunt voor elk ritme de prachtigste stukken kiezen en dat is ook precies wat running coach Ab Nieuwdorp elke keer met zoveel liefde en humor doet.

Ook bij Fitstudio Waterland hebben ze deze combinatie goed begrepen. Al zijn ze nog wat jong, ze willen toch wel een uurtje klassieke muziek toelaten, ja zo wordt er volgens mij wel over gedacht, alsof het een uitheems reptiel met onvoorspelbaar gedrag is. Het wordt letterlijk gepresenteerd als zeer gedurfd. Dat is het niet, het is zelfs heel voor-de-hand-liggend. Maar goed, op zondagmorgen van acht tot negen is er dan een uurtje klassiek. Wij waren er ook vanmorgen en echt, je kunt heerlijk wegdromen op klassieke muziek, wat je ook doet. Maar negen uur is negen uur en daar denderde opeens Radio 538 de ruimte binnen. Iedereen schrok zich een hoedje en een enkeling zei er ook iets van. Ik vond het ook een te botte overgang en gaf na afloop het advies de klassieke muziek maar weer op te zetten, in plaats van deze k*tmuziek. Dat had ik natuurlijk niet zo mogen zeggen. Want er zijn best luitjes onder de 23 die er graag naar luisteren, zoals laatst die twee postbuperale meisjes die net op kamers waren met een nieuwe koelkast en een nieuw vriendje en daarover tijdens het sporten alle details graag wilden uitwisselen. En zo ben ik wel vaker getuige van gesprekken, waar ik normaal bij zou weglopen, maar omdat je op zo’n apparaat zit wordt dat lastig.

Mijn voorstel is om de klassieke muziek op zondagmorgen langer te laten duren, om voor de popmuziek over te schakelen op Sublime FM en om ook in het algemeen wat meer de rust te bewaren en niet hele intieme gesprekken met elkaar te voeren waar iedereen bij is.

Ate Vegter, 13 augustus 2017

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s