772 Vrije dag

Woensdag, eindelijk weer woensdag. Heerlijk zo’n vrije dag midden in de week. Vanmorgen na het gebruikelijke ochtendritueel eerst het bed verschoond, daarna koffie gezet. Lief uitgezwaaid naar haar werk en zelf onder de douche voordat ik mijn sporttenuetje aantrek. Lekker broekje en shirt en lekkere loopschoenen van Nike Air Max.

Ik laat Piep alleen met Tommy en Micky en Stevie en Julie en pruts de oortjes in mijn oren. Ah, daar is de stem van Hadewych Minis die de station call van radio 4 voor haar rekening neemt. En daar zijn de vertrouwde grappen van Ab Nieuwdorp. Heerlijk. Vandaag gaan we drie keer tien minuten hardlopen met drie minuten wandelen ertussen. Dat is geen grap en we gaan gelijk van start. Ik ben blij wanneer het klaar is, al kun je het ook nagenieten noemen. Ik vind lopen eigenlijk wel lekker. Het gaat elke keer iets beter. Dan even een tussendoortje verhapstukken: yoghurt met crackers en banaan en dan samen met Piep op weg naar oma voor de boodschappen. Het zijn tegenwoordig hele ingewikkelde boodschappenlijstjes dankzij het menu (je mag het geen dieet noemen) van Body Support, maar onze rolverdeling voldoet nog steeds prima. Lief maakt het lijstje en ik doe de boodschappen. We drinken koffie bij oma, halen wat we nodig hebben en brengen de eerste kerkbladen rond. Dan is het alweer tijd voor de lunch.

Nu even een stukje knallen, zo noemde good old Ischa Meijer dat altijd, en daarna met Piep naar de Nimo en de Nemo. Daarna breng ik haar naar Lief die op haar werk is en ga ik zelf naar de Parade in het Martin Luther King Park. Een heerlijke vrije dag. Kom aan lezen niet toe, maar dat is ook niet erg voor een keertje. Het kan niet altijd kaviaar zijn, tenslotte. En mooi weer is het al, dus wat wil je nog meer?

 

Ate Vegter, 24 augustus 2017

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s