777 Waterdag

Het is zaterdag en Lief is naar de Waterdag, dat is een grote vrijmarkt in de binnenstad van Edam. Piep is naar de verjaardag van Miz. ‘Ben jij lekker alleen, kun je lekker lezen,’ zegt Lief. Ze vertrekt in alle vroegte met veel enthousiasme en kleingeld en komt altijd thuis met leuke vondsten. Ik ben heel erg geslaagd voor Piep/jou/mijzelf, zegt ze dan. Voor wie is altijd even afwachten.

Lezen is mooi, maar kan altijd nog. Ik zet wat boeken klaar voor de rommelmarkt van Monnickendam, vandaag worden de spullen opgehaald, en haal mijn bibliotheek toch maar even naar binnen. Dat ze niet denken dat dat ook allemaal mee kan. Op de oude koelkast plak ik een briefje dat-ie het nog prima doet. Als-ie niet word meegenomen breng ik hem woensdag naar de gemeentewerf. Dan eerst maar een tussendoortje. Het strakke eetpatroon van Body Support zit er goed in. Kwark met een kiwi. Kiwi kun je heel goed snijden met een eiersnijder heb ik ontdekt. Niet te snel, maar voorzichtig, anders breken de draadjes.

Ik kan de auto wel even kan laten wassen en watergolven bij Tom Poets. Ik rij er heen en ben hem drie kwartier kwijt. Ik loop een rondje met mijn ziel en een boek onder de arm. Op zo’n indusrtrieterrein is het leven ook maar een leegte. Daar zit gelukkig een autobedrijf, kaderautos.nl, altijd interessant. Ik verbaas mij over de lage prijzen van de veelal kleine auto’s en maak een praatje met Abdelkader, de eigenaar. De markt bepaalt de prijzen, vertelt hij. Hij moet elke week zo’n tien auto’s verkopen anders staan ze maar in de weg en hij moet doorstromen, in beweging blijven. Daarom zijn ze zo goedkoop. Verder geeft hij niks om auto’s. Het is maar blik. Dat zijn vrouw zwanger is van hun derde koter is veel belangrijker. We dwalen nog wat verder af en dan loop ik weer door langs een handel in grasmaaiers. Ik praat met de eigenaresse over de voor- en nadelen van gras opvangen of niet en het verschil tussen een elektrische maaier en een benzinemaaier. Basis blijft dat je het zo vaak mogelijk doet, grasmaaien. Ideaal is drie keer in de twee weken. Dat je dat weet. Ik loop rustig aan weer terug naar Tom Poets. Hij is klaar. Ik wil afrekenen, maar kan niet pinnen. Contant kom ik net een euro tekort, maar ik kom er mee weg. In een schone bolide rij ik naar huis. Even het gas erop en alles droogrijden. Heb ik van een Porcherijder geleerd.

Thuis aangekomen heeft Lief heel veel kleertjes voor Piep gescoord, een paar prachtige jurken voor zichzelf en voor mij een paar supermooie gympen van Frankie Morello, een winterjas van Tommy Hilfiger, een T-shirt en een sweatshirt. Bjön Borg Training staat erop. Ik pas alles. Alles past. Ik ga het gras maaien.

Ate Vegter, 29 augustus 2017

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s