781 Drieëndertig minuten

Vandaag heb ik mijn hardloopdoelstelling gehaald. Ik heb drieëndertig minuten non stop hardgelopen. Doel was dertig minuten. Ik loop met het schema van Fit op 4 van Radio 4, op klassieke muziek. Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken, praat alle trainingen aan elkaar en zorgt ervoor dat je muziek hoort die past bij de snelheid en het ritme dat je loopt, alhoewel mijn tempo vaak een fractie of twee lager ligt.

Eigenlijk hoef ik pas volgende week vrijdag de dertig minuten te halen, maar ik liep woensdag al zo lekker dat ik besloot vandaag de pauze door te lopen. Ik moest twintig minuten rennen, drie minuten wandelen en dan weer tien minuten vol gas, maar ik heb het hele stuk hard gelopen. Dat is ongeveer van huis uit de Monnickenmeer op en neer en dan terug tot aan de Grote Kerk. Ik maak de laatse week van Fit op 4 wel af. Veel te leuk om mee te stoppen. Volgende week ga ik een rondje Overleek lopen, het kleine rondje weet je wel. Dat is denk ik zo’n veertig minuten alles bij elkaar. Als lopen lekker gaat wil je steeds meer. Ik begin dat nu wel te begrijpen. Maar ik hou het ook graag een beetje rustig en overzichtelijk. Ik ga me niet helemaal wezenloos rennen zoals de echte fanatici. Daar heb ik niks mee. Gewoon een beetje hollen is lekker genoeg.

Ik heb nu wel mijn beloning verdiend. Acht weken geleden, toen ik begon te lopen, heb ik mijzelf beloofd dat ik een horloge mocht kopen wannneer ik dertig minuten non stop kon hardlopen. En nu gaat dat min of meer vanzelf. Dat is al een beloning op zich, want het voelt heel lekker om zo te lopen dat je er niet meer moe van wordt maar dat het lekker gaat en vooral dat je ademhaling rustig haar ritme gevonden heeft. Ik blijf ook gewoon lopen, denk ik. Daarnaast is de sportschool hier inmiddels ook kind aan huis geworden, ja het moet toch allemaal niet gekker worden, maar ik wil toch nog wel iets fitter en slanker worden, zodat alle broeken te groot worden en ik weer leuke nieuwe pakken en spijkerbroeken moet kopen. Eigenlijk is hardlopen een verkapte koopverslaving, maar daar hoor je nooit iemand over. Ik zal het er verder ook niet over hebben, want ik wil niemand wakker maken, maar wat staat me het mooist, een lichte of een donkere spijkerbroek?

Ate Vegter, 1 september 2017

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s