783 Afvallen en opstaan en weer doorgaan

De laatste twee maanden hebben in het teken gestaan van sporten en hardlopen. Ik weet ook niet hoe het zo gekomen is, maar opeens is het er. Zo gaan die dingen. Er waren ook andere zaken aan de hand: Sofieke is negen geworden, ze is naar het ponypark geweest en het filmkamp, we hebben de grote vakantie in Edam doorgebracht, maar alles valt eigenlijk in het niet bij de aandacht die rennen en fitness krijgt.

Het gaat min of meer vanzelf. Opeens is daar die aantrekkelijke aanbieding van Fitstudio Waterland en voor we het in de gaten hebben staan Laura en ik samen op de crosstrainer ons in het zweet te werken. Op dit moment hebben we fase 1 met twintig trainingen al achter de rug en beginnen we aan het zwaardere programma van fase 2. En ik vind het nog steeds leuk. Het is ontspannend en je ziet nog eens iemand anders hard werken waarvan je dat niet gewend bent. We doen het twee à drie keer in de week en dat is vaker dan menigeen kan zeggen. Daarnaast loop ik sinds acht weken drie keer in de week onder de bezielende leiding van Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op radio 4. Hij heeft samen met een sportarts Fit op 4 in elkaar gezet, waarbij je loopt, wandelt en rent op klassieke muziek. De eerste training was tien keer een minuut hardlopen, afgewisseld met een minuut wandelen en zo bouw je het op tot je uiteindelijk dertig minuten achter elkaar kunt hardlopen. Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst drieëndertig minuten non stop hardgelopen, terwijl de laatste training pas eind deze week is. Het voelt eigenlijk allemaal erg lekker om te doen, anders was ik er ook niet aan begonnen.

Daarnaast doen we het Body Support – slimmer afvallen – in balans – in vorm eetprograma. Een dieet mag je het niet noemen maar we eten strak volgens een elke week weer aangepast menu, lekker en ook leuk om te doen. Maar geen koekjes en snoepjes en saucijzenbroodjes natuurlijk. Dat snapt iedereen en is ook geen punt. Nou ja, dus zo slepen wij ons door de dagen. Ik ben nu negen kilo afgevallen en voel me aanzienlijk fitter. Voor de rest gaat alles goed.

Ate Vegter, 3 september 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s