787 Doelstelling bereikt!

Vandaag is het dan de grote dag. Hier heb ik negen weken naartoe gewerkt. Naartoe gelopen, kun je wel zeggen. Gerend heb ik, zo graag wil ik dit doel, mijn doel bereiken. De omstandigheden zijn fantastisch: het regent en vanmiddag gaan we kamperen in Vorrelveen. Alles is zoals het zou moeten zijn. Ik ben er klaar voor. Ik ga nu op weg. Nou ja, bijna dan. Eerst nog even een kopje koffie en een superlicht ontbijtje. Maar dan ben ik ook echt weg. Lopen!

Even later.
Ja! Ja! Ja! Ik heb het gehaald! Negen weken, 27 trainingen, 15 uur klassieke muziek en een finale van 30 minuten non stop. Ik heb het gedaan. Onder de bezielende leiding van Ab Nieuwdorp van radio 4 en het hardloopschema van Tom Wiggers, die hardloper van beroep is. Ik ben net terug. Mijn brillenglazen zijn nog beslagen en de toetsen worden nat van de druppels uit mijn haar, regen en zweet, regen en zweet, regen en zweet. Nou ja, meer regen dan zweet, want daar heb ik nooit zo’n last van, maar ik bedoel maar, ik heb nog niet eens gedoucht. Dichter zat je nog nooit op het nieuws. Dichter op net nieuws:

Hij loopt hij loopt
Alsof hij daar
Misschien iets hoopt
Te vinden

Ik heb lekker gelopen. Het ging vanzelf, maar je moet het wel doen. De tijd vergeten, dat is het makkelijkst, alsof je eeuwig loopt in een ondeelbaar nu. Ik heb niet een rondje gelopen, maar ik liep een kwartier de polder in en toen ben ik teruggelopen, ook een kwartier. Wel blijven lopen in de draai, anders is het geen half uur non stop. Het eerste kwartier ging het makkelijkst, want ja, dat is maar een kwartiertje en het tweede kwartier ging nog makkelijker, want toen was ik lekker opgewarmd en bovendien liep ik naar huis en dat is altijd alsof je de stal ruikt. Zo ruikt het hier inmiddels ook met al die beesten, maar goed, dat terzijde. Nu herstellen en dan klaarmaken voor vertrek. Vorrelveen, we komen eraan!

Ate Vegter, 8 september 2017

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s