790 September

O, het is midden in de nacht en de nacht is nat en donker en luidruchtig en regenachtig, maar binnen is het warm en gezellig met mooie geluiden van knagende konijnen en een spinnende poes. Wat een mooi einde van de dag. Ik moet denken aan de poes van Jan Wolkers, Voske, die altijd zo dicht bij de typmachine ging liggen dat zij bij elke volgende regel de wagen net tegen zich aan kreeg. Lees het maar na in de Junival.

De dag begint ook met regen en zo langzaam met dikke verkeersstroop op de ringweg en een ontstoken Piet Heintunnel. Ik moet naar Blijburg op IJburg. Wil eerst omrijden, maar geef mij vervolgens over aan de trein der traagheid, waaraan ook mijn auto gekoppeld is. Dan kan ik ontspannen. Ik ben nog nooit op Blijburg geweest en geniet van de ruimte en de parkeergelegenheid. Ik heb cursus, Leiderschap voor 1 Amsterdam en omdat het de eerste bijeenkomst na de vakantie is wordt er eerst uitgebreid bijgepraat. Daarna gaan we naar buiten. We zijn er allemaal op voorbereid en gekleed, maar ik weet nog niet wat we gaan doen. Dat blijkt snel genoeg power kiting te zijn of, wanneer je er aan hecht dat je dingen ook best in het Nederlands kan zeggen, krachtvliegeren. Vliegeren met een hele grote vlieger is dat. Aardige Lennard legt het heel goed uit en is blij dat er lekker veel wind staat. We beginnen met de middelgrote vlieger, maar het blijkt toch een ruige aangelegenheid en de wind waait waarheen hij wil. Lennard baalt dat hij niet meer kleinere vliegers heeft meegenomen, want ja, het waait veel te hard. Ik vind het prachig en geniet als een kleine jongen. Ik vind het stoer en leuk en het gaat lekker en ik wil ook zo’n vlieger. In de middag is het programma wat rustiger en val ik bijna in slaap. Het schijnt dat je in je slaap heel goed informatie kunt opnemen en ik vind het ook ’s middags heel leerzaam. Dan moet ik als een haas Sofieke ophalen en rij ik prompt naar de verkeerde lokatie.

Later op de sportschool een mooi gesprek over sterkere spieren en dalend gewicht. Dan haal ik Sofieke weer op die bij Jante was eten en breng haar naar bed. Ik eet nog wat avocado, tomaat, ei, brood, kaas en filet americain, wat ik persoonlijk een hele lekkere combinatie vind en en dan noem ik het eindelijk een dag. Laura is nog aan het werk en komt laat thuis in een stortbui van heb ik jou daar. September, zei je dat?

Ate Vegter, 11 september 2017

http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s