791 Wie weet waar Willem Wever woont?

Willem Wever woont wijd weg. Dat weet iedereen, maar hoe kom je daar dan? Dat weet er maar één en die ene is met z’n tweeën, ik kan het ook niet helpen. TomTom brengt je er moeiteloos. Nou ja, moeiteloos, ik was om een uur of zes thuis en het is nu half negen en ik ben op 24, pardon 25% van de tweede helft van de installatie. Dat is wat mijn computer mij hierover vertelt.

Systeem is aangesloten en wordt bijgewerkt. Verbinding is verbroken. Verbreek de verbinding en sluit het systeem direct op je computer aan. Niet op het toetsenbord. Persoonlijke Hotspot heeft een nieuwe gebruiker. Hou je systeem aangesloten. Tijdens het bijwerken wordt je systeem opnieuw opgestart. Koppel je systeem niet los. Bezig met bijwerken. Met dat soort berichten slaat Tom mij om de oren, alsof ik niets liever zou doen dan tijdens de installatie alles loskoppelen om te kijken wat voor effect dat heeft. Die neiging heb ik ook wel en om dan alles in de prullenmand te gooien maar je kunt niet meer zonder, dus ik offer er graag een avond aan op. Steeds als de Mac gaat sluimeren valt alles stil en schakel ik het weer handmatig in. Hoe zet je dat slapen ook al weer uit? Even weglopen met de telefoon is ook onmogelijk, want die moet ook participeren in het driemanschap. Waar is de tijd gebleven dat je iets kocht wat het gewoon deed. Ik mijn jeugd kocht ik een hifi-installatie, maar die hoefde je niet eens te installeren. Je zette hem neer en je zette hem aan: Muziek. Ja, je moest de draadjes van de boxen vastmaken, maar dat was leuk. Dat hoorde erbij. Zo eenvoudig kom je het niet meer tegen tegenwoordig. Alles moet op je computer geïnstalleerd. Je moet een account aanmaken, inloggen met je emailadres, er is al een account op dat emailadres, o ja, wat is het wachtwoord, druk op wachtwoord vergeten en vul je emailadres in, emailadres wordt niet herkend als een geregistreerd emailadres. Maak een nieuwe account aan. Er is al een account op dat emailadres. Grrrrh! Ik zit in een loop. Wanneer je het helemaal zat bent en alles uit het raam wil gooien, valt er plotseling iets uit de lucht waardoor alles het doet. Huh? Wat was dat? Geen idee, maar hij doet het. Nergens aankomen! Wacht! Pieiep! Uw beveilingsstatus is up-to-date. O, gelukkig maar.

Nog 16 minuten resterend. Ik zit nu op 73%. Dan maar een stukje knallen en daarmee de Mac wakker houden. Morgen genieten van de nieuwe TomTom met actuele kaarten en bijgewerkte knooppunten. Alle knopjes en functies zullen wel ergens anders zitten, want mijn oude TT is een jaar of tien oud, maar dat geeft niks. O, die zet ik straks nog even op Marktplaats.

Ate Vegter, 12 september 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s