793 Storm- en waterschade

Nadat de caravanrit gecanceld is en de boodschappen gedaan, gaat ook de wind liggen. Hij heeft zijn portie wel gehad vandaag en het wordt tijd voor broer zon. Een mooi moment om eens even te kijken hoe het met de boot staat, want het heeft toch best aardig geregend de laatste jaren en je weet nooit hoe zich dat allemaal ontwikkelt in je achtertuin.

De eerste aanblik is bijzonder. Ik zie dat de accu volledig onder water staat en er drijft een houten tuinstoel in de boot. Dat lijkt mij iets voor Archimedes. Ik bel hem en leg het probleem voor maar hij is op vakantie en heeft geen tijd voor problemen met water. Hij heeft het al druk genoeg gehad de laatste dagen. Ik hang op en vis de stoel uit de boot. Dan inspecteer ik de accu. Tja, volledig onder water. Wat nu? Gelukkig is de fluistermotor niet aangesloten want anders had ik het ook niet geweten. Ik rol het snoer uit en schakel de waterpomp in. Nu zakt het waterpeil, maar onzichtbaar langzaam. Ik til de loodzware accu uit het water, droog hem af en draag hem naar binnen. Ik zet hem met enige aarzeling op de oplader die gewoon zijn werk doet alsof er niets aan de hand is. Ik haal Piep van school en kijk daarna hoe het er mee staat. Het water is bijna weg. Ik schakel de pomp uit en hoos het laatste beetje met de hand uit de boot. Oeps, daar glijdt mijn iPhone 6 Plus het water in. Een klein plonsje en weg is-ie. Ik schiet met mijn hand er achteraan, maar ik voel niks. Ik graai over de bodem en wordt plotseling geraakt door zijn ongelofelijke gladheid temidden van het ruwe gesteente. Ik heb hem. Ik droog hem af en draag hem naar binnen. Behoedzaam leg ik hem in een bakje Basmatirijst, aangevuld met zilvervliesrijst, want dat schijnt het beste te zijn. Ik bel mijzelf maar krijg geen gehoor. Ik vraag Piep of ik haar telefoon even een jaartje mag lenen en wis alle inhoud daarop. Ik installeer mij op mijn nieuwe telefoon.

Dat was tegen drie uur vanmiddag en het is nu vijf voor tien en nog niet afgerond. Zo besteed ik kostbare analoge uren aan mijn digitale identiteit. Tot mijn genoegen ziet mijn nieuwe telefoon er nagenoeg hetzelfde uit als de oude natte. Ietsje kleiner en wat minder geheugen, maar goed. Mijn oude TomTom heb ik inmiddels verkocht. Wanneer ik hem naar de post breng waait mijn fiets om en sneuvelt mijn fietslampje.

Ate Vegter, 13 september 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s