811 De kater van Dierendag

Het is lang geleden dat ik op Dierendag wakker werd met een kater, maar nu is het dan weer zo ver. Hij slaapt beneden rustig zijn roes uit en wacht de feestelijkheden af. O, nee! Hij is al wakker en rent door het huis alsof iemand hem verteld heeft dat het vandaag Dierendag is. Ja, Tommy, vandaag gedenken wij de goede oude Franciscus en krijg jij iets extra’s.

Omdat jij strikt carnivoor bent is dat helaas dan wel een stukje van een voormalig ander dier, maar goed, je kan niet alles hebben. Ook de konijnen en de dwerghamster mogen zich verheugen in Dierendag, maar ze doen het niet. De konijnen zijn wat korzelig sinds ze de keuken aan Tommy hebben moet afstaan, je kunt dat ook wel begrijpen en de dwerghamster heeft zoveel kilometers in zijn looprekje gedraaid dat het vandaag echt aan vervanging toe is. Zo zorgt iedereen voor zijn eigen cadeautjes op deze mooie dag.

Vroeger, toen ik veertig jaar geleden dusdanig jong was dat ik feesten en drinken nog heel goed kon combineren, kwam op 4 oktober altijd de kater van 3 oktober want dat was in Leiden waar ik toen woonde een groot feest waarop we naar de kermis gingen om enge dingen te doen en in een paarse overall haring en wittebrood aanboden aan de burgemeester, omdat de bevolking dat als eerste gekregen had van de winnende watergeuzen op Leidens Ontzet in 1574. Na deze glorieuze overwinning kreeg de stad van Willem van Oranje ook nog een mooie universtiteit, waar je nog steeds heel wat kunt opsteken, maar al met al zitten ze daar op 4 oktober nog steeds wel met de kater.

Tommy is wat dat betreft een van de liefste katers die ik ken en ook de meest ondernemende en nieuwsgierige. Zodra hij de kans krijgt gebruikt hij het konijnenluikje als kattenluikje en glipt naar buiten de grote wijde wereld in. Hij is de tuin nog niet uit geweest, maar als dat zo door gaat zal dat niet lang meer duren, terwijl wij deze uitgebreidere expeditities pas voor volgend voorjaar gepland hebben. Ik denk niet dat hij zo lang kan wachten, maar wie maalt daarom op een feestelijke dag als deze?

Ate Vegter, 4 oktober 2017
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s