812 iPhone te water, deel 2

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt, maar sommige gebeurtenissen in je leven zijn een zegen in vermomming. Je weet het nog niet, je denkt dat het een enorme tegenvaller is en dan pakt het opeens heel anders uit. Letterlijk. Zo liet ik een paar weken geleden al weer mijn iPhone 6 plus in het water vallen. Heel onhandig, heel dom, heel kostbaar. Ik behielp mij een tijdje met een oude telefoon en zocht naar een nieuwe.

Misschien moet je je verzekering even bellen, hoorde ik toen iemand zeggen. Dat leek mij zo nutteloos, dat ik vergeten ben wie mij die gouden tip gegeven heeft, maar ik heb een hele aardige tussenpersoon, dus waarom niet. Ik legde het schadegeval voor, want zo heet dat dan en vroeg om raad. Hij wist het ook niet gelijk en zou mij terugbellen. Een paar dagen later ging de reservetelefoon. Ik moest hem maar klaarleggen want ze zouden hem komen ophalen. Ik was dan wel mijn eigen risico kwijt, maar alla, daar is overheen te komen. Opgelucht haalde ik adem. Mooi geregeld, maar wie er kwam, niemand van de verzekering. Ik belde een week later weer met mijn vriendelijke tussenpersoon, die zei er achteraan te zullen gaan. Ik was weer helemaal gerustgesteld en kon mij nog wel even behelpen met het weinige geheugen van de 5C, die met die mooie roze achterkant. Twee dagen later al belde hij mij weer terug. Ja, je krijg een brief en ze gaan de schade vergoeden, je krijgt het op je rekening gestort en hij noemde een bedrag waar mijn verwachting wel drie keer in paste, maar ik wist mij op de been te houden.

Dat is nu allemaal achter de rug en ik heb al een mooie gitzwarte 7 uitgezocht om mij bij het bellen te vergezellen. Kan ik eindelijk al mijn appjes er weer opzetten, want die had ik toch wel ernstig gemist. Wat is een mens tegenwoordig nog zonder telefoon. Vrij en ongebonden, maar ja, zo vrij wil je toch niet zijn. Je wil toch ook een beetje binding en contact en af en toe een belletje of een spelletje met tussendoor een boek. Ik wel tenminste en jij ook, anders las je dit niet.

Ate Vegter, 5 oktober 2017

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s