813 Horloge verdiend – deel 3

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt, maar sommige gebeurtenissen in je leven zijn net een straf in vermomming. Je weet het nog niet, je denkt dat het een enorme meevaller is en dan pakt het opeens heel anders uit. Letterlijk. Zo kocht ik een paar weken geleden al weer een Diesel horloge als beloning voor het hardlopen. Ik had een mooi modelletje uitgekozen, lekker groot, want dan heb je meer tijd.

Vol verlangen wachtte ik de bestelling af, die al snel kwam. Ik deed het klokje om mijn pols en huh, hoe laat is het eigenlijk? Het horloge stond stil. Ik prutste van alles, soms moet je zo’n er plasticje tussen uit trekken voordat iets het doet, maar wat ik ook probeerde, de tijd stond stil. De plaatselijke juwelier heeft er een nieuw batterijtje in gezet en toen liep-ie weer. Een paar dagen later bleek opeens de kroon er af te kunnen. Dat moet allemaal deugdelijk vastzitten volgens mij en een horloge in twee delen is nooit mijn bedoeling geweest. Ik nam contact op met de vriendelijke mensen van de Superwinkel en zij adviseerden mij het op te sturen en dan zouden zij het doorsturen naar Fossil, de fabrikant. O, dus Fossil maakt de Diesel horloges. Ik doe als gezegd en wacht een paar weken. Een paar dagen geleden komt het terug met de vriendelijke jongen van de post. Ik ben blij, doe het om en geniet van de tijd. Het heeft al veel te lang geduurd en nu is het goed. De volgende ochtend wordt ik om tien over vijf wakker. Sofieke is ook wakker en vraagt of ik mee naar beneden ga. Nee, zeg ik, het is nog een beetje vroeg. Maar het is al kwart over zeven, zegt Sofieke. Mijn horloge staat stil. Ik zet het gelijk, maar een paar uur later is het minder dan een paar uur later. Ik stuur een mailtje naar de Superwinkel en stel voor het horloge terug te sturen. Dat mag alleen als er geen gebruikssporen opzitten. Ik bedenk dat zij een ondeugdelijk product hebben geleverd wat ik nu niet terug zou mogen sturen?

Ik haal mijn wenkbrauwen op en stuur het terug. Ik begin het een aardige klucht te vinden. Zoek ondertussen naar andere horloges, maar vind eigenlijk geen mooiere. Dat is mijn enige troost. Nu maar even afwachten wat ze in hun goedheid beslissen en dan gan we op voor de finale van dit tijdloze verhaal.

Ate Vegter, 6 oktober 2017
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s