815 Tatiana Koleva – Songs for Marimba

Het is muziek die je onmiddellijk pakt. Je wordt meegenomen, of je wilt of niet. Het is lekkere muziek, jazzy, dwars, anders, wonderlijk soms. Luister naar het swingend flippende Nacho, het onderzoekende en nieuwsgierige Way Home of het ontspannend melodieuze Barracuda.

Het zijn allemaal nummers op de nieuwe CD van Tatiana Koleva, Songs for Marimba. voor wat? for Marimba! Een marimba hoor je niet zo veel terwijl het een heel mooi en uitnodigend instrument is. Het is eigenlijk een kruising tussen een pijporgel, een xylofoon en een binnenstebuiten piano met houten toetsen die je met stokjes bespeelt, maar het kan ook met een strijkstok, heb ik gehoord van Tatiana zelf, één van de beste marimbaspelers ter wereld. Op zondag 15 oktober om 16.00 uur presenteert zij haar nieuwe album in het Bimhuis te Amsterdam.

Het is leuk als je komt en echt de moeite waard, want het wordt een feestelijke aangelegenheid met speciale gasten, zoals Kika met flamenco dans, Albert van Veenendaal op piano, Rutger van Otterloo op sax, Han Buhrs met stem en Florian Maier op palmas. En met de jonge talenten van de Youth Percussion Pool – Agata Kruszewska, Ruben Arteche Gonzales, Kalina Vladovska, & Miguel Sevilleja belooft het een hele muzikale en aangename middag te worden.

Ik leer Tatiana kennen wanneer ik in Monnickendam kom wonen. Monnickendam is toch al prachtig en opeens is daar Tatiana met haar Marimba, als een verstopt juweel in de oude stad. Laat je ook meeslepen en ontroeren. Kom zondag naar het Bimhuis in Amsterdam, want zo’n veelzijdige combinatie van uniek talent hoor je niet vaak.
Ate Vegter, 6 oktober 2017
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s