834 Hang op

Mijn moeder maakte vroeger nooit hangop dus ik weet niet hoe het smaakt, maar wel hoe je het moet doen. Gewoon ophangen. Hang op! Klik weg! Bel uw bank!
De telefoon gaat:
– Met Ate.
– Prlwytzkovsky zzzzzt prrr.
– Met Ate.
– Yes Sir, I am calling you from Microsoft and I want to talk to you about your computer.
Hang op. Klik weg. Bel uw bank. Ik hang op. De rest hoeft niet. Ik ben niet van Microsoft, want ik heb alles van Apple, maar één ding is zeker, deze Engelssprekende dubiozo is ook niet van Microsoft en ik hang direct op zonder verder iets te zeggen. Je hoeft niet beleefd te zijn hè, tegen die gasten. Ik heb wel direct spijt want ik ben heel nieuwsgierig en had graag geweten hoe hij mij om de tuin zou weten te futselen, wat nu allemaal niet gaat gebeuren. Ik heb ongelofelijke spijt, maar helaas, het is niet anders. Had-ie maar Mac moet zeggen. Daar ben ik van. Waar ben ik eigenlijk nog meer van? Mijn broer vroeg het laatst:
– Waar ben je allemaal lid van, Ate? Van welke groepen? vroeg hij. Ik zeg:
– Ik ben alleen lid van de ANWB, dat is het enige waar ik lid van ben en van de
Verening Oud-Monnickendam en Museum de Speeltoren en de Stichting Behoud Waterland Natuurlijk en de Pitto. En o ja, ik ben net lid geworden van Groen Links, want dat moest van het hoofdbestuur, omdat ik op de kandidatenlijst sta voor de generaalsverkiezingen, volgend jaar.
– De gemeenteraadsverkiezingen bedoel je.
– O, dan heb ik het verkeerd verstaan, denk ik.
– Maar ik bedoel van welke groepen op Faceboek ben je lid.
– Ja, dat weet ik niet. Dat zijn er maar een paar.
– Meer dan je denkt.
– Dat zou misschien wel kunnen. Even kijken, de Vegter familiegroep, Schrijven magazine, Schrijversclub, Columns en korte verhalen, Je bent Monnickendammer als…, iets met mooiste foto’s, Volvospeed, Dichttalent, Korte verhalen schrijven, Volvo High Mileage Club, bijna 4 ton op de teller hè?! En van Inspector Clouseau natuurlijk, Brussen Vegter, Voorwaarts Mars! Surprise! Groep 5/6, Uitclubje, Havooo, Global Domination, MT Handhaving, Koor Jan Haring Race, Kerstkoor en nog een paar loslopende kleine clubjes met saaie namen, waar wel hele leuke mensen in zitten. Eigen ben ik alleen lid van iets met famile, buurt, werk, schrijven en auto. Verder ben ik echt nergens lid van, behalve de Vereniging Eigen Huis natuurlijk.
– Heb je meegeteld?
– Nee, wat denk je.
– Je bent lid van meer dan 25 groepen.
– Dat klinkt wel ernstig.
– En bij de jongere generatie is het nog veel erger.
– Dat mag ik wel hopen voor ze want ik ben helemaal niet sociaal. Ik lees het liefs een boek, alleen bedoel ik, maar ik ben geen lid van de blibliotheek, hoor. Ik wil een boek zelf hebben als ik het gelezen heb.
– Vandaar al die boekenkasten.
– Precies, o ja, nu je het zegt, ik ben ook lid van de Ikea family, maar dat stelt niks voor, want ik ben altijd m’n pasje kwijt. Verder ben ik overal uitgestapt.
– Ja, ja.

Ate Vegter, 24 oktober 2017
www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s