851 Weekendje Parijs

Alle dingen hebben een begin en een einde en hoewel de fietsen nog binnen in het halletje staan, ik had ze binnen gezet om diefstal te voorkomen, niet dat ik dat verwachtte, maar het zou toch een smet werpen op Parijs, zijn wij al weer de hele avond thuis en draait de was.

Parijs is een mooie stad, dynamiek, vanzelfsprekende drukte, wachten duurt er niet lang, ook al duurt het lang. En er naartoe gaan valt heel erg mee. Het is zes uur met de Volvo, maar toch maar drie uur met de Thalys en die drie uur vliegen voorbij, heen en terug. Het is eigenlijk te leuk in zo’n internationale trein. Ik hou er wel van, wie zit er naast je, op de heenweg Sofieke en op terugweg eerst een mooi meisje en daarna een slapend meisje. Sofieke zat naast Laura, maar later kwam ze ook nog bij mij zitten en bleef toen heen en weer klimmen. In Parijs hebben we lekker gegeten aan de overkant van het hotel in een oud kroegje met een leuke vriendelijke kroegbaas en een hurk-wc. Ik wist niet dat dat nog bestond. Daarom heb ik maar even een foto genomen, maar ik zet hem er niet bij, hoor. Wie hem wil zien moet het maar zeggen. Het hotel was leuk en netjes en het ontbijt groots en overdadig. Dat kun je wel aan die Fransen overlaten. De tweede dag hebben we veel gemetroot en heel veel gelopen, zeker 12 kilometer volgens mijn hartjes-app. We hebben de Eiffeltoren gezien. We zijn er onderdoor gelopen en daarna hebben we langs de Seine gelopen en toen linksaf naar Lafayette. Als je die kerstboom ziet. Die hangt er nu al. En prachtige bewegende etalages. Daar kunnen ze bij de Bijenkorf nog wel wat van leren. We hebben kleren gekocht bij Uniqlo, T-shirts, coltruien en V-halsjes en we zijn ook bij een brillenwinkel geweest waar we twee brillen hebben gekocht, voor Sofieke en mij. Verder nog weer eindeloos gewandeld, is veel leuker dan de metro en bovendien was het gewoon een heel eind terug naar het hotel en we hebben steeds wel erg lekker gegeten.

Vanmorgen zijn we naar de Notre Dame geweest, waar we een klein stukje van de mis hebben bijgewoond. Ik heb nog een paar souvenirs meegenomen. Ik vond een natte Franse vlag in het water en ook nog een Petje zonder bovenkant, is dat wel een petje? Zo’n ding wat de zetter in Lucky Luke altijd opheeft. En verder heb ik een mooi wit scheerappaat zonder snoer gekocht en dus een bril zonder glazen. Die moet ik er nog in laten zetten. Verder was het regen en wind, maar ik denk dat Parijs de enige stad is waar je in de herfst naar toe zou moeten gaan. Maar misschien heb je nog tips.

Ate Vegter, 12 november 2017
http://www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s